Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kenttätutkimuksiin nopeutta ja varmuutta

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Kenttätutkimuksiin nopeutta ja varmuutta

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 13:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Poimapperilla niin Vantaan Asuntomessujen rakennuskohteiden tarkastukset kuin Intian maaseudun suusyöpäpään sairastuneiden tiedot saadaan luotettavasti ja reaaliaikaisesti kerätyksi jatkotoimenpiteitä varten.

Poimapper on espoolaisen Pajat Solutions Oy:n pilvipalvelupohjainen ladattavissa oleva sovellus, jonka avulla mitä erilaisimmat kenttätutkimustiedot saadaan helposti ja edullisesti analysoitavaksi. Tiedot saadaan paikkakoordinaatteineen tietojärjestelmään kertasyötöllä ilman perinteistä paperilomakkeiden täyttämistä.

Myyntijohtaja Marko Keskinen kertoo, että kotimaiseen suunnitteluun perustuva Poimapper on lähtenyt liikkeelle suomalaisittain eksoottisilta alueilta eli Afrikan savanneilta ja Intian maaseudulta.

- Olemmekin ulkomailla tunnetumpi kuin Suomessa. Esimerkiksi Plan International käyttää Poimapperia lähes 30 maassa erilaisten kehitysprojektien seurantaan, jotta osallistujille ja rahoittajille saadaan ajantasaista tietoa projektien tilanteesta ja tuloksista. Intiassa puolestaan terveydenhuoltohenkilöstö kerää kuvien kera tietoja suusyöpäpotilaista. Lääkäri tutustuu tietoihin omalla päätteellään ja antaa palautetietona tarvittavat hoito-ohjeet.

Toimii ilman tietoverkkoakin

Tarkastuskäynneillä tiedot kirjataan Android-, iOS- tai Java-pohjaisiin mobiililaitteisiin. Tietojen keräys onnistuu myös tietoverkkojen ulkopuolella, sillä laitteisiin ladatut karttatiedot sekä tarvittavat lomakkeet toimivat myös ilman datayhteyttä. Tiedot synkronoituvat automaattisesti pilveen, kun käyttäjä palaa verkon peittoalueelle.

- Poimapperilla tiedot sidotaan paikkaan ja tämä helpottaa tarkastusten seurantaa visuaalisesti. Esimerkiksi tarkastetut ja loppuunviedyt kohteet voidaan merkata tietyllä värillä. Zoomaamalla näytöltä voidaan tarkastella minkä tahansa kohteen tietoja yksityiskohtaisesti, selventää Keskinen.

Poimapperin tuoman ajansäästön lisäksi myös virheiden mahdollisuus vähenee, kun tietoja käsitellään vain kerran. Lisäetua tulee myös siitä, että sähköiseen lomakkeeseen saadaan älyä mukaan. Saatujen vastausten perusteella ohjelma antaa kyselijälle vaihtoehtoja sekä ehdotuksia jatkotoimenpiteitä varten.

Käyttäjä itse suunnittelee tarvitsemansa kyselylomakkeen web-pohjaisella työkalulla, mutta tarvittaessa on saatavissa myös suunnitteluapua ja käyttötukea.

Vantaalla rakennustarkastukseen

Vantaan ensi vuoden Asuntomessujen rakennuskohteet käynnistyvät pian ja niiden rakennustarkastuksiin on suunniteltu käytettäväksi Poimapperia. Sen sijaan, että tarkastaja täyttää montun reunalla papereita, saa hän nyt yhdellä ja samalla syöttökerralla tarkastustiedot valokuvineen rakennusvalvonnan omaan tietojärjestelmään sekä asiakaskohtaisiin valvontaraportteihin. Poimapper voidaankin integroida mihin tahansa tarvittavaan taustajärjestelmään avoimen rajapinnan avulla.

Kasvuhakuinen ohjelmistoyritys

- Uskomme, että innovaatiomme tuo meille lisää mielenkiintoisia liiketoimintamahdollisuuksia eri puolilla maailmaa. Poimapperin kaikki ominaisuudet on mietitty toimiviksi äärimmäisen haastavissa olosuhteissa, joten ne ovat kilpailukykyisiä ja toimintavarmoja myös länsimaisissa oloissa, joissa ympäristön, teknologian ja kustannusten paineet eivät ole yhtä rajuja. Euroopan lisäksi näemmekin runsaasti potentiaalia voimakkaasti kasvavilla alueilla Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa, kertoo Keskinen.

Pajat Solutions on yhtiönä aloittanut vuonna 2012 ja se työllistää parikymmentä henkilöä. Poimapperin teknologiaa on kuitenkin kehitetty jo useita vuosia. Yrityksen avainhenkilöillä on pitkä ja syvällinen kokemus ohjelmistoteknologioiden ja liiketoimintojen rakentamisesta sekä pienissä että kansainvälisissä suuryrityksissä.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/1phyZSn
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs