Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Kauneus&Terveys tutki: ylipaino ja hellyyden puute häiritsevät suomalaisten seksielämää

A-lehdet Oy

Kauneus&Terveys tutki: ylipaino ja hellyyden puute häiritsevät suomalaisten seksielämää

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 11:46
Julkaisija: A-lehdet Oy

Kauneus ja Terveys -lehden tuore seksitutkimus paljastaa kiinnostavia yksityiskohtia suomalaisten seksielämästä. Lehden vuodenvaihteessa teettämään tutkimukseen vastasi 743 täysi-ikäistä henkilöä. 52 % vastaajista oli miehiä ja 48 % naisia.

Ylipaino haittaa sängyssä

Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa sitä, mihin seikkoihin vastaajat ovat selvästi tyytymättömiä kumppanissaan seksin harrastamisessa.

Miesten mielestä naisen ylipaino on pahinta. Tyytymättömyys kumppanin ylipainoon lyö läpi kaikissa miesten ikäryhmissä.  Kielteisimmin ylipainoon suhtautuvat sinkkumiehet ja alle 40-vuotiaat miehet. Naisia kumppanin paino ei haittaa yhtä paljon. Vain yli 60-vuotiaat naiset ilmoittavat sen kumppaninsa puistattavimmaksi puoleksi. Suomalaisista työikäisistä yli 60 % on ylipainoisia.

Naisten mielestä miehessä pahinta sängyssä on se, että kumppani ei ole hellä. Naiset sanovat kiihottuvansa seksiin, kun heille puhutaan kauniita sanoja ja heitä hyväillään.  Nuoria naisia ja lapsiperheessä eläviä aikuisia häiritsee hellyyden puutteen lisäksi kumppanin seksitaitojen puute.
Lisää hellyyttä ja hyväilyjä kaipaavat erityisen paljon yli 60-vuotiaat miehet ja sinkut.

Kenellä on tutkimuksen mukaan Suomen ihanin seksielämä? Tyytyväisin on 30–44-vuotias nainen, joka elää vakituisessa suhteessa. Hänestä suuteleminen on ihanaa. Hänellä on hellä kumppani, joka osaa rakastella taitavasti. Kumppanin ulkonäköön nainen on tyytyväinen. Suhde on toimiva ja keskusteleva. Jos nainen ei halua seksiä, hän voi sanoa ei. Kun taas nuoremmat harrastavat seksiä myös vastoin tahtoaan. Tutkimuksen mukaan 30–44-vuotias nainen toteuttaa seksuaalisia halujaan. Tällainen nainen ei halua pettää, koska hän rakastaa miestään.

Tutkimus tehtiin vuodenvaihteessa ja rekisterilähteenä oli A-lehtien asiakasrekisteri.

Uusi Kauneus ja Terveys ilmestyy 4.2.

Lisätiedot: A-lehdet Oy, päätoimittaja Ulla Veirto, 050 414 4315

 

A-lehdet Oy:n julkaisema Kauneus & Terveys on Suomen johtava kauneuden, terveyden ja hyvänolon aikakauslehtibrändi. Lehden lukijamäärä on 230 000 (KMT Kevät 2015) ja verkkosivut tavoittavat viikoittain 100 000 kävijää (TNS Metrix Paneeli).

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs