Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Juttu innovatiivisesta lumenkäsittelystä palkittiin Innovaatiokiteellä

Juttu innovatiivisesta lumenkäsittelystä palkittiin Innovaatiokiteellä

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 10:55
Julkaisija: Innovaatiojournalismin Seura ry

Tiedotusvälineille 18.4.2012

Juttu innovatiivisesta lumenkäsittelystä palkittiin Innovaatiokiteellä

Kauppalehti Option toimittajat Jenny Jännäri ja Heikki Haapavaara ovat voittaneet Innovaatiojournalismin seura Finjon järjestämän Innovaatiokide 2012 -kilpailun. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn johtaja Matti Apunen luovutti voittajille luonnonkiteestä valmistetun palkinnon sekä yhteensä 3 000 euron voittosekit tiistaina 17.4. Päivälehden museossa Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Voittajatyö on Kauppalehti Optiossa 3.2.2011 ilmestynyt juttu Parhaat lumityöt. Juttu koostuu useista eri näkökulmista ja esittelee erilaisia lumen käsittelyyn kehitettyjä innovatiivisia prosesseja ja työkaluja. Apunen valitsi voittajatyön esiraadin tekemän loppukilpailulistan ulkopuolelta. 

"Tämä esimerkillinen juttu ansaitsi tulla palkituksi. Jutun meitä kaikkia lähellä oleva aihe on löydetty journalistisista menetelmistä parhaalla: pitämällä silmät auki. Juttukokonaisuudessa innovaatio ei ole yksittäinen neronleimaus, vaan se sitoo keksinnön arkeen ja kuvaa mainiosti yksittäisen idean kehityskaarta. Toisin sanoen jutussa on innovaationäkökulman lisäksi bisnesnäkökulma ja käyttäjänäkökulma. Jutun kieli on huoliteltua ja tiivistä", Apunen perustelee valintaansa.

Kunniamaininta myönnettiin toimittaja Vesa Vanhalakalle Aamulehden Asiat-liitteessä 3.4.2011 julkaistusta jutusta Tulostettu!

”Juttu on esimerkki perusteellisesta, huolellisesta tiedejournalismista. Vanhalakka on lehdessään tehnyt tietä tiede- ja innovaatiojournalismille pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti. Hän on onnistuneesti popularisoinut tiedettä viikoittaisella makasiinipalstallaan ja tuottanut toistuvasti yleisesti kiinnostavia alan uutisia”, Apunen jatkaa.

Innovaatiokide 2012 -palkinnon rahoittajana toimi Sitra.

Innovaatiokiteen ja kunniamaininnan lisäksi Finjo jakoi kolme Noppakivi 2012 -palkintoa innovatiivista journalismia edistäville henkilöille ja hankkeille. Filosofian tohtori Turo Uskali palkittiin uraauurtavasta innovaatiojournalismin tutkimustyöstään. Muut kivet myönnettiin Helsingin Sanomien avointa dataa hyödyntävälle HS Open -työpajahankkeelle sekä Tekniikka & Talouden supergraafi-konseptille.

Linkit voittajatöihin ovat Finjon verkkosivuilla: http://finjo.fi/blog/2012/04/juttu-innovatiivisesta-lumenkasittelysta-palkittiin-innovaatiokiteella/

 

Lisätiedot:

Innovaatiojournalismin Seura ry

Puheenjohtaja Carl-Gustav Lindén

carlgustavl@gmail.com

p. 040 515 7682

www.finjo.fi

Finjo. Oivaltavaa uuden ajan journalismia

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs