Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Julkilausuma Charlie Hebdon toimituksen joukkomurhasta

Into Kustannus

Julkilausuma Charlie Hebdon toimituksen joukkomurhasta

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2015 klo 16:46
Julkaisija: Into Kustannus

Charlie Hebdon toimituksessa keskiviikkona 7. tammikuuta tehdyn joukkomurhan tavoitteena oli tappaa toimittajia ja sarjakuvapiirtäjiä heidän mielipiteittensä takia. Se on suru-uutinen ilmaisunvapauden puolustajille ja on saanut koko Ranskan kauhun valtaan. Monde Diplomatique -lehden toimitus ottaa osaa uhrien omaisten ja ystävien suruun, ja antaa heille kaiken tukensa ja solidaarisuutensa.

Tämä verilöyly antaa pontta uhkien ja pelkojen strategialle, jonka välineet tunnetaan liiankin hyvin: tekouskonnollinen fanaattisuus, väitteet “sivilisaatioiden törmäyksestä”, yhteiskunnan vapauksien nakertaminen sillä valheellisella tekosyyllä, että parannetaan kaikkien turvallisuutta, ja “terrorismin vastaiseen sotaan” panostaminen.

Nyt on käsillä ratkaiseva taistelu. Pelissä on jopa ranskalaisen yhteiskunnan koossapysyminen. Kiihkoilijat haluavat iskostaa Eurooppaan jakolinjan, jossa ihmiset määritettäisiin heidän alkuperänsä, kulttuurinsa ja uskontonsa perusteella. Me olemme täysin toista mieltä. Me asetumme samalle puolelle barrikadeja niiden kanssa, jotka kannattavat avointa, solidaarista ja nauravaa yhteiskuntaa. Juuri sellaisen puolesta taistelivat myös Charlie Hebdon toimittajat ja piirtäjät.

Le Monde diplomatique

Julkilausuma ranskaksi

Julkilausuma suomeksi

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs