Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Into julkaisee Hiroshima-päivänä kolme kirjaa

Into Kustannus

Into julkaisee Hiroshima-päivänä kolme kirjaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: Into Kustannus

Elokuun 6. päivänä muistamme atomipommin uhreja Hiroshimassa ja Nagasakissa. Hiroshima-päivää vietetään eri puolilla maailmaa, pommitusten uhrien muistoksi ja asevarustelua ja väkivaltaa vastaan. Into julkaisee Hiroshima-päivänä kolme kirjaa.

Shinso Hamai: Atomipommipormestari – Kuinka rakensimme Hiroshiman uudelleen

Kun atomipommi muutti Hiroshiman tulihelvetiksi, jokainen joka pystyi liikkumaan suuntasi pois kaupungista. Shinso Hamain suunta oli päinvastainen: hän pyrki liekkejä uhmaten kohti kaupungin keskustaa. Eloonjääneitä oli autettava keinolla millä hyvänsä. Myöhemmin hänet valittiin pormestariksi vuonna 1947. Muistelmissaan Hamai kertoo, miten kokonainen kaupunki rakennettiin uudestaan.

Shinso Hamai: Atomipommipormestari – Kuinka rakensimme Hiroshiman uudelleen ISBN: 978-952-264-452-7 Kategoria: Into-tieto, 300 s., nid

E. P. Thompson: Ydinaseeton Eurooppa

E. P. Thompson (1924–1993) on viime vuosisadan siteeratuimpia  historioitsijoita maailmassa, mutta historian tutkimisen ohella hän myös vaikutti historian kulkuun. Tämän Thompson teki ydinvarustelua ja kylmää sotaa koskevilla puheillaan ja kirjoituksillaan, kuten tähän kirjaan sisältyvillä teksteillä ”Huomautuksia eksterminismistä, sivilisaation viimeisestä vaiheesta” (1980) ja ”Kylmän sodan tuolla puolen” (1981). Oman aikansa edelläkävijän kirjoitukset ovat hälyttävän ajankohtaisia.

E. P. Thompson: Ydinaseeton Eurooppa ISBN: 978-952-264-413-8 Kategoria: Into-pokkari, 300 s.

Immanuel Kant: Ikuiseen rauhaan

Tämä vaikutusvaltainen teos julkaistiin vuonna 1795, ja 150 vuotta myöhemmin perustettiin YK. Ajatus globaalista rauhasta on aina kiehtonut ihmismieltä. Viimeinen suuri filosofi Immanuel Kant (1724–1804) pohtii klassikossaan keinoja sen saavuttamiseksi. Kant luonnostelee konkreettisen kansainvälisen sopimuksen, jonka noudattaminen turvaisi pysyvän sodattoman tilan ihmiskunnalle.

Immanuel Kant: Ikuiseen rauhaan ISBN: 978-952-264-412-1 Kategoria: Into-pokkari, 148 s.

Lisätiedot: timo.forss@intokustannus.fi

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

 

 

 

 

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs