Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Ilmatieteen laitoksen ilmastonmuutoskoulutus toimittajille maaliskuussa

Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitoksen ilmastonmuutoskoulutus toimittajille maaliskuussa

Kutsu.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 13:42
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitos järjestää 10.-11.3. ilmastonmuutoskoulutuksen toimittajille. Jo kymmenettä kertaa järjestettävän koulutuksen teemana on tänä vuonna ”Ilmasto muuttuu – riskit puntarissa”. Koulutuksessa asiantuntijat kertovat ilmastonmuutoksen syistä, seurauksista ja ajankohtaisista hillintätoimista. Kurssilla on vielä tilaa, ilmoittaudu 27.2. mennessä!

Koulutus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisen kurssipäivän aikana käydään läpi perusasioita ilmastonmuutoksesta ja sen hillinnästä sekä toimittajille hyödyllisiä tietolähteitä. Asiantuntijat selvittävät, mikä on ilmastonmuutoksen luonnontieteellinen tausta ja mitkä tekijät muuttavat ilmastoa. Päivän aikana osallistujat saavat tietoa myös arktisen merijään tilanteesta ja ilmastonmuokkauksesta. Ilmatieteen laitoksen ilmastokeskus, sääpäivystys ja Ilmasto-opas.fi-verkkosivusto esittäytyvät ja kertovat mediapalveluistaan.

Ilmasto lämpenee – riskit on tiedostettava

Toisen kurssipäivän aikana ilmastonmuutokseen pureudutaan yhteiskunnallisena, riskinhallintaa ja ennakointia vaativana ilmiönä. Teemaan liittyen asiantuntijat kertovat riskien käytännön hallinnasta, lämpenemisen ja sään ääri-ilmiöiden suhteesta sekä ilmastonmuutokseen sopeutumisen talousvaikutuksista. Myös ilmastopolitiikan toteutuskeinoja ja -mahdollisuuksia käydään läpi. Aihe on ajankohtainen Pariisissa joulukuussa järjestettävien ilmastoneuvottelujen johdosta.

Kurssilla luennoi alan parhaita asiantuntijoita Ilmatieteen laitoksesta, Huoltovarmuuskeskuksesta, Suomen ympäristökeskuksesta, ympäristöministeriöstä ja Helsingin yliopistosta.

Ilmoittaudu mukaan!

Koulutus järjestetään Ilmatieteen laitoksella Kumpulassa Helsingissä 10.-11.3.2015.

Koulutuksen hinta on 150 euroa/päivä. Hintaan sisältyy luentomateriaali sekä lounas ja kahvit kurssipäivän aikana. Koulutukseen voi osallistua molempina tai vain jompanakumpana päivänä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen toimittajakoulutus@fmi.fi 27.2.2015 mennessä.

Kurssille otetaan enintään 40 osallistujaa/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on alle 10 /päivä, kurssia ei järjestetä.

Lisätietoja & ohjelma:

Viestintäasiantuntija Anna Toppari, anna.toppari@fmi.fi tai puh. 029 539 4009

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Toimittajapalvelua myös Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 050 530 3871, viestinta@fmi.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs