Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » IBM ja SAK Suomen parhaita verkkoviestinnässä

Mediaviikko.fi

IBM ja SAK Suomen parhaita verkkoviestinnässä

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2012 klo 10:23
Julkaisija: Mediaviikko.fi

Suurista yrityksistä IBM:n suomalaiset verkkosivut ovat viestinnällisesti Suomen parhaat. SAK puolestaan on paras verkkoviestijä järjestöistä. Mediaviikko.fi -julkaisu on tutkinut isoimpien yritysten sekä julkishallinnon organisaatioiden ja järjestöjen sivustot akateemisten informaatiotutkijoiden kehittämällä menetelmällä, jossa on arvioitu 26 tärkeintä tiedotuksen avaintekijää. Yritysraportissa on analysoitu 248 yritystä ja organisaatio- ja järjestöraportissa 75 tahoa.

Selvityksessä on tutkittu jokaisen kohteen verkkosivustot erikseen. Yritysten osalta maksimipistemäärä on 2750. Digitaalisen viestinnän indeksissä ykköseksi päässyt IBM sai peräti 2191 pistettä. Heikoin tutkituista yrityksistä sai vain 247 pistettä. Organisaatio- ja järjestöselvityksessä enimmäispistemäärä on 2275. Kyseisen indeksin paras, SAK, sai 1868 pistettä ja huonoin tutkittu vain 611.

IBM:n tiedottaminen on toteutettu verkkosivuilla ammattimaisesti. Selvityksessä arvioidaan kaikkiaan kuutta eri tiedotuksen osa-aluetta.

IBM:n sivuston monipuoliset asiointimahdollisuudet ovat miltei täydelliset. Sivut saavat seitsemästä arvioidusta toiminnosta neljästä täydet pisteet.

Sosiaalisen median ja multimedian hyödyntäminen verkkosivuilla on IBM:llä lähes täydellistä. Kuudesta tutkitusta osa-alueesta vain chat puuttuu.

Tuote- ja palveluesittelyt IBM julkaisee kattavasti. Myös asiakaspalvelun osalta IBM toimii verkkosivuillaan mallikkaasti.

Selvityksessä on arvioitu myös kunkin kohteen sivustolle suuntautuvien linkkien määrää, mikä kuvaa markkinointiin liittyvää verkottumista ja näkyvyyttä verkossa. IBM:n osalta linkkien määrä on varsin suuri.

Selvitys antaa monipuolisen kuvan yrityksen tiedottamisesta vastaaville, miten verkkoviestintää voi suunnitella ja toteuttaa onnistuneesti. Raportissa annetaan jokaisesta kohteesta tutkijoiden arvio hyvistä ja huonoista suorituksista.

Digitaalisen viestinnän indeksi 2012 -julkaisun, joko yritysraportin tai organisaatio- ja järjestöraportin, voi tilata osoitteella toimitus@mediaviikko.fi. Julkaisu lähetetään pdf-tiedostona. Yritysraportissa sivuja on 508, organisaatio- ja järjestöraportissa 158. Kumpikin myydään erillisinä raportteina. Hinta on 495 euroa + ALV 23 % / raportti.

Finlandia-talossa pidettävässä Digitaalisen viestinnän seminaarissa 17.10.2012 tutkijat esittelevät selvitystä laajemmin. 30.6.2012 mennessä raportin ostaneet pääsevät seminaariin maksutta. Sen jälkeen seminaarin ja raportin yhteishinta on 695 euroa + ALV 23 %.

 

Lisätietoja:

Paavo Vasala

paavo.vasala@mediaviikko.fi

p. 0500 586737

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs