Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Henkilöstön osakkeenomistus on parasta

Teknologiateollisuus ry

Henkilöstön osakkeenomistus on parasta

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2014 klo 09:36
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Siemensin pääjohtaja Joe Kaeser painottaa kirjoituksessaan Teknologiateollisuuden sidosryhmälehti Visiossa, että henkilöstön osakkeenomistus hyödyttää yhtiötä enemmän kuin minkään muunlainen osakeomistus. Henkilöstö omistaa osakkeensa myös usein muita pidempään ja on kiinnostunut yhtiön pitkäjänteisestä menestyksestä, jo työllistymisenkin takia.

Henkilöstön omistuksella on useita etuja. Kaeserin mukaan omistajuuden kulttuuri on arvokas, jos sitä noudatetaan koko yhtiössä – johtajista harjoittelijoihin.

Suomeen tarvitaan ehdottomasti lisää vakaata perusvoimaa, toteaa Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Kananen Vision Myytinmurtaja-palstalla. Se olisi hänen mukaansa järkevää tehdä huoltovarmuuden kannalta hyvällä tavalla eli ydinvoimalla.

Uusiutuvaan energiaan perustuvilla tuotantotavoilla tilannetta ei voida ratkaista. Lisäksi tuulisähkö ja aurinkoenergia tarvitsevat säätövoimaa. Vesivoima olisi siihen hyvä ratkaisu, mutta sen lisärakentaminen Suomeen on hyvin vaikeaa. Ydinvoima on päästöttömänä perusvoimaratkaisuna hyvä myös ilmastopoliittisesti, Kananen painottaa.

Vision teemana on osaaminen ja innovaatiot. Fujitsun teknologiajohtaja Glen Koskela sanoo haastattelussa, että monissa yrityksissä johto ymmärtää numeroseurantaa. Se ei kuitenkaan välttämättä kunnolla seuraa toimialanmurrosta tai mittaa sen nopeutta. Monesti höylätään viimeistä riviä juustohöylällä, ja toivotaan että näivettymisen reitti riittää nousuun. Johto ei palvele yrityksen uudistumista, kasvuhakuisuus jää pois ja oma ainutlaatuisuus haihtuu, Koskela toteaa.

Suomen kilpailukyvystä ja esimerkiksi työpaikkojen luomisesta puhutaan paljon. Wärtsilän henkilöstöjohtajan Päivi Castrénin mukaan kaikki tunnustavat, että osaaminen on pohja kilpailukyvylle ja myös investointien houkuttelevuudelle. Päätöksiä tehdään kuitenkin aivan toisilla premisseillä. Kilpailukyvyssä pidemmän perspektiivin kannalta oleellisia ovat esimerkiksi panostukset yliopistoihin ja asiat, joihin on puututtu esimerkiksi ICT2015-selvityksessä. Ne eivät voi elää poliittisen syklin mukaan. Pitkäjänteiset investoinnit Oy Suomi Ab:n strategiaan eivät voi olla katkolla aina vaalikauden vaihtuessa. Sellainen lyhytnäköisyys heijastuu koko yhteiskuntaan ja yrityselämään.

Visio verkossa: http://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/visio-nakoislehti

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 300 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs