Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Henkilökuvassa Domus Yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Kaukonen, 50 vuotta

Domus Yhtiöt Oy

Henkilökuvassa Domus Yhtiöiden toimitusjohtaja Mika Kaukonen, 50 vuotta

Artikkeli.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 06:00
Julkaisija: Domus Yhtiöt Oy

PITKÄJÄNTEISTÄ KEHITYSTÄ

Domus Yhtiöiden tarina alkoi toisen maailmansodan jälkeen, kun Suomen jälleenrakentaminen alkoi. Tuolloin Karjalan siirtolainen ja puuseppä Petter Sairanen alkoi valmistamaan ikkunoita ja ovia rintamamiestaloihin. Yhden miehen puuverstaasta jalostui vuosien aikana 250 hengen ikkunoita ja keittiön kaapistoja valmistava yritys, jolla on nykyisin ikkunatehdas Loimaalla, keittiö- ja kalustetehdas Korialla, sekä parikymmentä Domus Center –myyntipistettä ympäri Suomen.

Domuksella on vuosien mittaan myös uudistuttu monin tavoin. Mika Kaukonen tuli auttamaan Domuksta konsulttina kolme ja puoli vuotta sitten ja valittiin yrityksen toimitusjohtajaksi lokakuussa 2015.

”Olemme laittaneet päämäärätietoisesti yrityksessä prosesseja ja strategioita kuntoon. Koulutimme henkilöstöä, loimme palkkausmallit uudelleen ja pistimme toimenpiteet liikkeelle”, Kaukonen kertoo.

Suomessa rakennusalalla on ollut jo vuosia vaikeat ajat, eikä Domuskaan ole säästynyt notkahduksilta. ”Yrityksen toimintatavat joutuvat eri tavalla tarkasteluun juuri silloin, kun on vaikeammat ajat ja helppoja ratkaisuja ei ole tarjolla. Yleensä joitakin toimintoja on lopetettava ja väkeäkin vähennettävä. Vaikeina aikoina johtaminen on mielenkiintoista, mutta voi olla sekä fyysisesti että henkisesti raskasta. Yrityksen saneeraaminen rankkuudestaan huolimatta palkitsevaa työtä, sillä on nautinto nähdä kun vaikeuksissa ollut yritys pääsee taas jaloilleen ja kehittyy parempaan suuntaan. Monesti yrityksissä lähdetään korjaamaan toimintatapoja aivan liian myöhään. Maailma muuttuu jatkuvasti, ja on pystyttävä pysymään ajan hermolla, ja muuttamaan omien toimintatapojen lisäksi myös yrityksen toimintatapoja tarpeen vaatiessa radikaalistikin.” Tätä mieltä on lukuisia yrityksiä saneerannut muutosjohtaja Mika Kaukonen.

Muutamassa vuodessa raskaasti tappiolla ollut Domus on saatu kammettua voitolle ja yhtiön tulevaisuus näyttää nyt hyvälle. Ikkunoita ja keittiökalusteita valmistava Domus Yhtiöt Oy on viimeiset kuusi vuotta kasvattanut liikevaihtoaan keskimäärin 9 % vuodessa. Syynä on pitkäjänteinen kehitystyö ja usko suomalaiseen laatuun. Mm. 49 prosenttia suomalaisesta ikkunaviennistä tuli Domuksen Loimaan tehtaalta.

Domuksen keittiöt, kylpyhuoneet, liukuovet ja ikkunat ovat kaikki suomalaista puusepäntyötä, ja oman tuotekehityksen tulosta. ”Aina tutkimuksissa suomalaiset kuluttajat sanovat arvostavan kotimaisuutta, mutta sen pitäisi näkyä myös todellisissa arjen teoissa ja valinnoissa”, toimitusjohtaja Mika Kaukonen sanoo.

Kaukonen on työurallaan kerennyt työskentelemään kotimaan lisäksi vuosia ulkomailla, ja päässyt näkemään kattavasti niin erilaisia työkulttuureja, kuin myös johtajia. Läpikäytynä on niin Viro, Hollanti, Israel, Singapore, kuin Kiinakin. Joissain hän on ollut palkattuna toimitusjohtajana, toisissa hallituksen jäsenenä. Suuren osan työstään hän on tehnyt muutosjohtamiseen erikoistuneessa konsulttiyrityksessään. Upseerin poika vaihtoi useasti jo lapsena paikkakuntaa ja oppi kotiutumaan erilaisiin ympäristöihin, joka näkyy myös nyt pitkässä työurassa. Nyt saneeraajan ura näyttäisi olevan ohi, ja Domuksesta muotoutuu vahva kiintopiste elämään omistajuuden myötä. Kaukonen muistuttaa, ettei yrityksen saneeraus ole vain yhden miehen show, vaan se edellyttää kaikkien osapuolten yhteistyötä, ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin.

Opiskelupaikka kauppakorkeakoulussa toi Kaukosen Turkuun, josta löytyi myös Paimiosta kotoisin oleva vaimo. Tällä hetkellä maailman matkaajan koti on Paimiossa. Kaukonen täyttää perjantaina 19.2. 50 vuotta, ja viettää merkkipäiväänsä ulkomailla.

Faktoja

Mika Kaukonen

Syntynyt 19.2.1966

Reservin kapteeni.

Yhtiöitä joissa työskennellyt, mm. Leaf, Sormat, VMP, Narvi, Maskun Kalustetalo, OSG ja Nurmi Yhtiöt.

Tällä hetkellä Domus Yhtiöiden toimitusjohtaja ja osakas.

Harrastaa mökkeilyä ja purjehdusta.

Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi poikaa.

Toiminut Kauppakamarissa, Rotareissa ja HC TPS:n taustajoukoissa.

 

Lisätietoja:

Sonja Arohonka
Domus Yhtiöt Oy
markkinointi ja viestintä

sonja.arohonka@domus.fi
Puh. 0207 100 403

www.domus.fi

Liitetiedostot

Domus Yhtiöt Oy:n juuret ovat perinteisessä suomalaisessa puusepäntaidossa, joka on jalostunut vuodesta 1948 alkaen yli 250 henkeä työllistäväksi Domus-yhteisöksi. Tämän päivän Domuksessa perheyrityksen perinteet yhdistyvät moderneihin tuotantoratkaisuihin, uusien innovaatioiden hyödyntämiseen sekä pitkäkestoista kehitystä ja korkeaa laatua tukevaan ajatteluun. Rakennamme sukupolvelta toiselle kestäviä keittiöitä, kalusteita ja ikkunoita ympäristöä kunnioittaen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs