Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu oikeilla jäljillä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu oikeilla jäljillä

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2012 klo 14:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu jalkauttaa vauhdilla Opetushallituksen juuri julkaisemia sosiaalisen median opetuskäytön suosituksia.

Valtakunnallisesti ammatillisen opetushenkilöstön täydennyskoulutuksesta vastaava HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu on tyytyväisenä vastaanottanut Opetushallituksen laatiman sosiaalisen median opetuskäytön suositukset.

Sosiaalinen media opetuskäytössä on lyhyessä ajassa tullut merkittäväksi osaksi yhteiskuntaa. Tämä uudenlainen media on tuonut jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa ja oppia aktiivisesti osallistuen ja yhdessä työskennellen. Tämän päivän tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen on uusien mobiililaitteiden avulla mahdollista oppimisympäristöstä riippumatta. Oppimisesta tulee oikeasti ajasta ja paikasta riippumatonta. Sosiaalisen median opetuskäytön linjausten myötä virallinen suositus haluaa myös edistää tasavertaisen osallistumisen mahdollisuuksia.

Lisäksi suosituksessa nostetaan vahvasti esille myös opetusalan osaajien taitojen kehittäminen. Opetushenkilöstö vaatii entistä räätälöidympää valmennusta ja koulutusta sosiaalisen median opetuskäyttöön ottamiseksi. Opetuskäytön haltuunotto vaatii osaamista sosiaalisen median välineistä, mediataitoja ja näiden taitojen yhdistämistä omaan opetus- ja ohjaustoimintaan.

Tässä jalkauttamishaasteessa HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu on ollut etunenässä vahvistamassa opettajien sosiaalisen median osaamista valtakunnallisesti. Lisäksi verkko-opetuksen ja sosiaalisen median opetuskäytön osaamisesta on oltu erityisen kiinnostuneita kansainvälisissä verkostoissa.

Sosiaalisen median opetuskäytön osaamista viedään eteenpäin parhaillaankin  22.- 23.3.2012 järjestettävässä ”Some & mobiili erityisille oppijoille”-seminaarissa. Tilaisuus on koonnut 50 aktiivista opettajaa yhteen Hämeenlinnaan kehittämään omaa osaamistaan.

Lisätietoja
koulutuspäällikkö Sanna Ruhalahti, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

linkit:

OPH:n suositus, julkaistu tiedote  21.3. 2012

Some & mobiili erityisille oppijoille seminaari

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs