Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Haku Kulttuurijournalismin mestarikurssille alkaa 1.3.2016

Suomen Kulttuurirahasto

Haku Kulttuurijournalismin mestarikurssille alkaa 1.3.2016

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 13:51
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahasto järjestää syksyllä 2016 laajan toimittajille suunnatun koulutuskokonaisuuden. Koulutuksen tavoitteena on antaa toimittajille perustiedot eri taiteenaloista ja taustatietoa niiden kriittiseen arviointiin sekä kannustaa keskusteluun kulttuurijournalismin tehtävistä ja yleisön tavoittamisen keinoista. Kantavana ajatuksena on, että hyvin kirjoitetut tekstit ja muut sisällöt tuovat kulttuurijutuille lisää lukijoita ja sitä kautta parantuvaa näkyvyyttä mediataloissa. Samalla myös itse kulttuuri tulee lähemmäs yleisöään.

Koulutus on tarkoitettu sekä vakituisessa työsuhteessa oleville toimittajille että freelancereille, kokeneille ja nuoremmille, kulttuuriin suuntaaville yleistoimittajille tai jo erikoistuneille. Edellytyksenä on jonkinlainen näyttö osaamisesta kirjoittajana tai radio- tai tv-toimittajana ja mielellään kokemusta mediassa työskentelystä.

Kokemus tulee osoittaa hakemukseen liitettävillä työnäytteillä (korkeintaan kolme artikkelia pdf-tiedostona tai linkkeinä tai ääni- tai videonäytettä mieluiten linkkeinä) lehdessä, televisiossa tai radiossa julkaistuista journalistisista jutuista, jotka eivät voi olla omassa blogissa tai omilla kotisivuilla julkaistuja tekstejä tai opinnäytteitä.

Kurssille valitaan 15 henkilöä, jotka saavat viiden kuukauden ajaksi yhteensä 10 000 euron verottoman apurahan elinkustannusten kattamiseen. Apuraha maksetaan kolmessa erässä (kurssin alussa, puolivälissä ja lopussa), edellyttäen että osallistuja on ollut mukana opetuksessa ja tehnyt annetut harjoitustehtävät. Lisäksi pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien kurssille valittujen on mahdollista hakea erillistä kuluapurahaa kattamaan kurssin aikaisia matka- ja majoituskuluja.

Kurssi alkaa ennakkotehtävillä ja etätyöskentelyllä 1.8.2016. Lähiopetus Helsingissä alkaa maanantaina 15.8.2016 ja kurssi päättyy 21.12.2016. Koulutus sisältää yhteensä 10 lähiopetusviikkoa pääkaupunkiseudulla arkipäivisin, seitsemän itsenäistä työskentelyviikkoa, kaksi yhteistä matkaviikkoa kotimaassa sekä yhteisen matkan ulkomaille marraskuussa.

Kurssi sisältää paljon kirjoittamista, ryhmätyöskentelyä, erilaisia selvitystehtäviä sekä yleisöyhteistyön ja tapahtumien suunnittelua. Iltaisin käydään kulttuuritapahtumissa, joiden pohjalta tehdään harjoitustöitä. Kurssin ohjelma on niin tiivis, että osallistujat eivät voi tehdä muuta työtä kurssin aikana. Kurssille valittavan tulee itse varmistaa työnantajansa suostumus opintovapaaseen.

Kurssin rehtorina toimii VTM, toimittaja Jaakko Lyytinen. Kurssin sisältöä ja opetusta ovat suunnitelleet ulkopuolisina asiantuntijoina Touko Siltala, Mikko-Olavi Seppälä, Reetta Meriläinen ja Heimo Hatakka. Kurssin luennoijiksi ja työpajojen vetäjiksi kutsutaan asiantuntijoita laajasti eri aloilta. Kurssilaisten työskentelyn tukena ovat rehtorin ohella myös mentorit, joina toimivat mm. Veera Luoma-aho ja Minna Joenniemi.

Haku kurssille alkaa Kulttuurirahaston verkkosivuilla osoitteessa www.skr.fi/apurahat tiistaina 1.3.2016 ja päättyy perjantaina 18.3.2016. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon. Päätökset kurssille valittavista tehdään hakemusten ja haastatteluiden perusteella toukokuun alussa.

Lisätietoja osoitteessa www.skr.fi/mestarikurssi tai kurssisihteeri Maija Karasvaaralta, maija.karasvaara@skr.fi, puh. 050 4343 464

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs