Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Gymnaestrada ylitti odotukset

Gymnaestrada

Gymnaestrada ylitti odotukset

Tiedote.
Julkaistu: 17.07.2015 klo 16:13
Julkaisija: Gymnaestrada

Kuluneen viikon aikana Helsingin vallannut Gymnaestrada-voimistelufestivaali onnistui yli odotusten. Tapahtuma on saanut positiivista palautetta niin osallistujilta kuin yhteistyökumppaneilta. Viikon mittaisessa tapahtumassa erityisesti kuljetuksen, ruokailun ja majoittumisen kaltaiset seikat ja niiden onnistuminen on erityisen tärkeää. Vaikka parannettavaa tämän suuruusluokan tapahtumista varmasti aina löytyy, on osallistujilta kuultu kehuja. Erityisen palkitsevaa järjestäjien kannalta on itse voimistelijoilta saadut kiitokset sekä suomalaista voimistelun asiantuntemusta kehuvat kommentit.

Suullisen palautteen mukaan Helsingin Gymnaestrada on ollut yksi parhaista Gymnaestradoista ja voimistelijat ovat nauttineet esiintymisestä täpötäysille katsomoille. Tunnelma kaikilla tapahtumapaikoilla on ollut huipussaan läpi viikon. Gymnaestrada on innostanut myös kaupunkilaisia nauttimaan voimistelufestivaalista. Ilmaistapahtumista Töölön kisahallin voimistelun kokeilupisteet ovat olleet yksi Gymnaestradan vetonauloista ja houkuttaneet päivittäin entistä enemmän kävijöitä tutustumaan voimistelun ihmeelliseen maailmaan. Lisäksi muun muassa eri puolilla Helsinkiä sijaitsevien kaupunkilavojen esityksistä on käynyt nauttimassa paljon tapahtuman ulkopuoleisia katsojia ja liikuntaan kannustava ilmapiiri on näkynyt vahvasti kaupunkikuvassa.

Ainutlaatuisen tilaisuuden auetessa, Suomi on halunnut järjestävänä maana myös uudistaa tapahtumaa suomalaisen voimistelun näkökulmasta. Suomalaista yötöntä yötä juhlistava Midnight Sun Special -kenttänäytöskavalkadi Helsingin Olympiastadionilla oli jotain mitä Gymnaestradassa ei ole koskaan aikaisemmin koettu.  Näytös esitteli suomalaiseen voimisteluperinteeseen vahvasti kuuluvaa kenttänäytöskulttuuria myös niille osallistujamaille, joista tämän alueen osaamista ei vielä löydy. Midnight Sun Special -näytös kiehtoikin paitsi esiintyviä voimistelijoita, myös suurta katsojamäärää.

Gymnaestradan myötä voimistelu on saanut huikeasti lisää näkyvyyttä. Tapahtuman myötä olemme saaneet välitettyä suurelle yleisölle voimistelun monipuolisuuden sekä harrastajien laajan kirjon. Uskon, että myös kynnys lähteä liikkumaan ja kokeilemaan voimistelua on Gymnaestradan ansiosta madaltunut, kertoo tapahtuman pääsihteeri Maria Laakso.

Tuhannet vapaaehtoiset ovat Gymnaestrada-tapahtuman sydän. Vapaaehtoistyön onnistuminen tapahtuman aikana on yksi tärkeimmistä huolehdittavista seikoista. Tapahtumarikkaan festivaalin aikana vapaaehtoisten kesken on onnistuttu pitämään yllä lämminhenkinen ja positiivinen ilmapiiri. Helsingin Gymnaestradan vapaaehtoiset ovat vastaanottaneet runsaasti kehuja osaamisestaan jo tapahtumaviikon aikana. Erityisesti kiitosta on saatu vapaaehtoisten erinomaisesta kielitaidosta sekä sydämellisyydestä.

Yhdessä Helsingin kaupungin ja opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa luotu uudenlainen yhteistyömalli on toiminut sujuvasti ja antanut jokaiselle taholle uusia näkökulmia ja pitkäkestoisia vaikutuksia myös tuleviin tapahtumajärjestelyihin. Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat yllättyneet positiivisesti Gymnaestradan vetovoimasta ja kiitelleet tapahtuman toimineen jopa yli ennakko-odotusten.

Helsingin Gymnaestradasta pääsee nauttimaan vielä lauantaihin 18.7. asti. Neljän vuoden välein järjestettävä Gymnaestrada-tapahtuma pidetään seuraavan kerran 2019 Itävallassa, Dornbirnissa.

Lisätietoa Gymnaestradasta:

Maria Laakso, pääsihteeri
p. 050 562 6226, maria.laakso@wg-2015.com

Sanna Yli-Patola, viestintäpäällikkö
p. 040 540 0041, sanna.yli-patola@wg-2015.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs