Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Gymnaestrada jättää jälkensä suomalaisiin

Gymnaestrada

Gymnaestrada jättää jälkensä suomalaisiin

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 14:44
Julkaisija: Gymnaestrada

Heinäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä kansainvälinen voimistelufestivaali Gymnaestrada tulee jättämään jälkensä suomalaiseen liikuntakulttuuriin. Kansainväliseltä osallistujamäärältään suurimman Suomessa koskaan järjestetyn tapahtuman toivotaan jättävän perintöä opitusta myös muille tapahtumajärjestäjille ja lajiliitoille, erityisesti uudenlaisen kansalaistoiminnan ja tapahtumajärjestelyiden muodossa. Kutsumme myös median tapahtumalle nauttimaan ja raportoimaan maailmanlaajuisesta festivaalista.

Gymnaestradan järjestäminen Suomessa on ollut Voimisteluliiton pitkäaikainen unelma. Suomalaiset ovat vuodesta 1953 asti järjestetyn tapahtuman vakiokävijöitä, mutta tapahtumaisäntänä maamme toimii ensimmäistä kertaa. Tulevana kesänä 15. kertaa järjestettävä tapahtuma kerää yhteen ennätysmäärän suomalaisia osallistujia: 4000 voimistelijaa yli 140 voimisteluseurasta.

Suurin osa tapahtuman osallistujista, 17 000 voimistelijaa, saapuvat Helsinkiin eri puolilta maailmaa. Gymnaestradan matkaajien rahankäytön arvio on noin 27,3 miljoonaa euroa. Seitsemän päivän tapahtuman osallistujien yöpymiset vastaavat noin kolmannesta viime vuoden heinäkuun kaikkien majoitusliikkeiden yöpymisiä pääkaupunkiseudulla. Ulkomaisia matkaajia pääkaupunkiseudulle saapuu yli 10 prosenttia enemmän. Järjestäjät arvioivat Gymnaestradan talousvaikutuksen Helsingille ja pääkaupunkiseudulle olevan noin 30 miljoonan euron luokkaa.

Kokoluokaltaan 20 miljoonan euron Gymnaestrada järjestetään pitkälti vapaaehtoisvoimin ja yhteistyökumppaneiden avustuksella. Tapahtuman järjestelyihin tarvitaan avuksi lähes 4000 vapaaehtoista. Gymnaestrada haastaa vapaaehtoistoiminnan muun muassa koulumajoituksen osalta. Ensi kesän Gymnaestradan 21 000 osallistujasta jopa 65 prosenttia on majoittumassa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla sijaitseviin kouluihin.

Gymnaestrada-viikon aikana tarjolla on yli 200 tuntia voimisteluesityksiä ja -elämyksiä, niin osallistujille, vapaaehtoisille kuin katsojille. Festivaalilla on edustettuna kaikki voimistelun upeat lajit erilaisten esitysohjelmien muodossa, aina akrobatiasta tanssiin asti. Valokeilassa on harrastajia ja huippuja rinnakkain kaikista maanosista - milloin estradilla muutaman kymmenen ryhmissä, milloin taas tuhansien joukossa. 

Gymnaestradan media-akkreditointi on käynnissä ja päättyy 17. kesäkuuta.
Lisätiedot osoitteessa www.wg-2015.com/media/accreditation/

 

Lisätietoa tapahtuman pääsihteeriltä Maria Laaksolta,
p. 050 5626 226, email: maria.laakso@wg-2015.com

Liitetiedostot

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä, kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio toimivat Gymnaestrada 2015 Helsinki -tapahtuman suojelijoina. Tapahtumaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Voimistelu- ja Gymnaestrada-aiheisia kuvia löytyy tapahtuman mediapankista.

Lisätietoa tapahtumasta www.wg-2015.com ja www.gymnaestrada.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs