Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Ericsson: On-demand-katselutottumukset leviävät perinteiseen telkkariin

Ericsson

Ericsson: On-demand-katselutottumukset leviävät perinteiseen telkkariin

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2014 klo 11:00
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin tuore tutkimus kertoo, että on-demand-videopalveluista opittu katselukäyttäytyminen heijastuu selvästi myös perinteisen television puolelle. Kuluttajat näkevät yhä useammin niin ilmaiset kuin maksu-tv-kanavat ohjelmatarjottimena, jolta he poimivat kiinnostavimmat sisällöt ja tallentavat ne myöhempää käyttöä varten.

Ihmiset ovat mieltyneet myös ensin dvd-bokseista ja sitten on-demand-palveluista tuttuun sarjojen maratonkatseluun. 48 prosenttia tutkimuksen vastaajista suosii vaihtoehtoa, jossa tv-sarjan jaksot julkaistaan yhdellä kertaa, jotta niitä voi katsoa omaan tahtiin. Perinteisen television puolella maratonkatselua toteutetaan tallennuspalveluiden ja -laitteiden avulla.

Paketointi ei pian enää pure

Nämä televisionkatselutottumuksiin liittyvät ilmiöt nousevat esiin Ericsson ConsumerLabin kansainvälisessä TV and Media -tutkimuksessa, joka tehtiin nyt viidettä kertaa.

”Ihmiset vertaavat samankaltaista sisältöä tarjoavia palveluita toisiinsa. Kun yhä useampi kokeilee on-demand-palveluita, myös odotukset perinteistä televisiota kohtaan muuttuvat, ja tämä tulee muuttamaan koko toimialaa. Tulevaisuudessa kuluttajat eivät tule hyväksymään klassista paketointimallia, jossa parhaat sisällöt on mahdollista ostaa vain jonkin vähemmän kiinnostavan kanavapaketin kyljessä”, sanoo Joachim Bergman, Ericssonin lähetys- ja mediahallintapalveluiden kansainvälinen johtaja.

Helppokäyttöisiä yhden rajapinnan ratkaisuja kaivataan

Uudenlaiset suoratoistopalvelut ovat onnistuneet yllättämään ihmiset positiivisesti tarjonnallaan ja joustavuudellaan, ja Ericssonin tutkimuksen mukaan niiden kokeilusta edetään nopeasti säännölliseen käyttöön. Ei kuitenkaan ole syytä, etteikö myös perinteisen television puolella voitaisi tehdä käyttäjäkokemusta parantavia innovaatioita.

Tuttuus voi olla perinteisen television valtti: tutkimuksen perusteella perinteisistä kanavapaketeistaan kiinni pitävät kuluttajat suosivat niitä juuri kätevyyden ja helppokäyttöisyyden takia.

”Monien erilaisten palveluiden, katseluvaihtoehtojen ja päätelaitteiden paljous voi muodostua ongelmaksi. Kuluttajat kaipaavat yhtä rajapintaa, jonka kautta onnistuu yhtä lailla on-demand-palveluiden, maksutelevision kuin ilmaiskanavienkin katselu. Tässä voi piillä uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia”, Bergman toteaa.

Tutkimuksesta selviää, että kuluttajat maksaisivat televisiosisällöistään kaikkein mieluiten kiinteän kuukausimaksun muodossa, sisältötyypistä ja jakelumuodosta riippumatta. Sisältöjen kappalehinnoittelu on vähiten suosittua.

--

Ericssonin TV and Media 2014 -raportti perustuu 23 000 verkkohaastatteluun, jotka tehtiin laajakaistan käyttäjien keskuudessa yhteensä 23 maassa. Tutkimuksen tulokset edustavat yli 620 miljoonan ihmisen näkemyksiä. Mukana olivat Brasilia, Arabiemiraatit, Chile, Espanja, Etelä-Korea, Indonesia, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Kanada, Kiina, Kreikka, Malesia, Meksiko, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Taiwan, Turkki, Venäjä ja Yhdysvallat. Aineistoa täydennettiin 22 kotihaastattelulla San Fransiscossa, Lontoossa ja Tukholmassa sekä asiantuntijahaastatteluilla. Ericsson ConsumerLab tutkii kuluttajien käyttäytymistä ja ICT-tuotteiden ja -palveluiden käyttöä.

TV and Media 2014 -raportti kokonaisuudessaan:
http://www.ericsson.com/res/docs/2014/consumerlab/tv-media-2014-ericsson-consumerlab.pdf


LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen ja urbaanin elämän muuttumiseen:
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society/city-life

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan  ja luoda kestävämpää tulevaisuutta.

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin.

Yli 110 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa.

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 34,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria (227,8 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa.

Suomen Ericsson työllistää noin 950 osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs