Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Demi selvitti tyttöjen sosiaalisen median käyttöä

A-lehdet Oy

Demi selvitti tyttöjen sosiaalisen median käyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 13:34
Julkaisija: A-lehdet Oy

Demin tuore sometutkimus kartoitti, miten ja miksi 12–19-vuotiaat tytöt käyttävät sosiaalista mediaa. Tutkimus on osa Demin Tytöt ja teknologia -hanketta, joka kannustaa tyttöjä hakeutumaan ICT-alalle sekä vaikuttamaan siihen, millaista teknologiaa tulevaisuudessa käytetään.


Tulokset kertovat, että sosiaalista mediaa käytetään ensisijaisesti yhteydenpitoon kavereiden kanssa, musiikin kuunteluun, YouTube-videoiden katseluun ja tiedon etsimiseen. Somepalveluista käytetyimpiä ovat WhatsApp, YouTube, Demi.fi, Spotify, Instagram, Facebook ja Snapchat.


Tytöt kokevat, että sosiaalinen media tuo elämään paljon myönteisiä asioita. Sosiaalinen media koetaan hyvänä tapana kuluttaa aikaa, löytää lisätietoa kiinnostavista asioista, pitää yhteyttä kavereihin ja vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta.
”12–19-vuotiaiden tyttöjen mediakäyttäytyminen muuttuu vauhdilla. Tällä hetkellä jopa 60 % tytöistä kertoo seuraavansa vlogeja. Blogeja lukee keskimäärin 41 % saman ikäisistä tytöistä”, Demin päätoimittaja Anni Lintula sanoo.


Sosiaalinen media innostaa ja inspiroi tyttöjä luomaan laadukasta sisältöä somekanaviin. Jopa 65 % tytöistä kertoo oppineensa uusia taitoja sosiaalisen median kautta.
"Ohjelmointi on 2000-luvun keksimisen kieli. Tämän sukupolven tytöille se on seuraava itseilmaisun muoto, samalla tavalla kuin valokuvaus, käsitöiden tekeminen tai piirtäminen. En malta odottaa, minkälaisen maailman tytöt rakentavat, kun sisältöjen kuluttamisen sijaan Tumblrissa, Snapchatissa ja Instagramissa heille annetaan rakennuspalikoita”, koodin lähettiläs Linda Liukas sanoo Tytöt ja teknologia -hankkeen julkistamistilaisuudessa.


Tutkimuksen vastaukset kerättiin helmikuussa 2016 Demin paneelissa ja Demi.fissä. Tutkimukseen osallistui yhteensä 5 334 vastaajaa. Tutkimuksen toteutti A-lehtien tilauksesta RAM Research and Analysis of Media.


Lisätietoja:

A-lehdet Oy, tutkimussuunnittelija Ilona Värtö, ilona.varto@a-lehdet.fi, 050 414 4786

 


Demi on nuorten naisten suosikkibrändi, jonka kokonaistavoittavuus on 246 000 (KMT 2015). Demin sosiaalisen median kanavat, Facebook, Twitter, Instagram, SnapChat ja WhatsApp, tavoittavat viikoittain lähes 100 000 seuraajaa. Demin yhteistyötubettajien YouTube-kanavilla on yhteensä yli 300 000 tilaajaa. Demiä julkaisee A-lehdet Oy.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs