Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » CreMa-tukea jaettiin ensimmäistä kertaa

AVEK

CreMa-tukea jaettiin ensimmäistä kertaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2012 klo 14:56
Julkaisija: AVEK

CreMA on uudentyyppinen joustava määräraha, joka on tarkoitettu luovien alojen ja muiden toimialojen osaamisen yhdistämiseen sekä yhteistyön ja liiketoimintamallien kehittämiseen.  Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK jakoi tukea tänä syksynä ensimmäisen kerran. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta.  

 

CreMA-tuen tavoitteena on lisätä luovilla aloilla toimivien yritysten mahdollisuuksia kehittää innovatiivisia ideoitaan toimiviksi tuotteiksi tai palveluiksi. CreMA-hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin, Pohjanmaan ja Pohjois-Savon elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) sekä Avoin Tampere -ohjelman kanssa.

 

Syyskuussa päättyneessä haussa tukea tavoiteltiin 63 hakemuksella. CreMa-tukea myönnettiin 20 hankkeelle yhteensä 204 000 euroa. Projektitukea sai 7 hanketta, konseptisuunnittelutukea 13 hanketta.

 

Hankkeita arvioitaessa painotettiin erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta ja liiketoimintapotentiaalia. Tuettavilla hankkeilla oli myös oltava merkittävä vaikutus yrityksen liiketoimintaan. Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan hakuun tarjottiin tukikelpoisia, hyvin kehitettyjä hankkeita.  CreMA mahdollistaa luovan idean kehittämisen toimivaksi tuotteeksi tai palveluksi, ja ELY-jatkorahoitus luo tekijöille mahdollisuuden kehittää hankkeita pitkäjänteisesti tuotantoon saakka. ”Luovien alojen ja muiden alojen yhteistyö näyttää aidosti hyödyntävän molempia osapuolia ja voi parhaimmillaan luoda jotain uutta hankkeeseen osallistuneilla ELY-alueilla,” Moilanen korostaa.

 

CreMA-avustuksia myönnetään kaksivaiheisesti. Syyskuussa päättynyt haku muodosti ensimmäisen vaiheen, jossa tuettiin monialahankkeiden konseptien kehittämistä.  Tuen hakijoina olivat luovan alan yritykset. Toisessa vaiheessa on kyse konseptitukea saaneen hankkeen käynnistämisestä joko ELY-keskusten tai Avoin Tampere -hankkeen myöntämällä hankerahoituksella. Tällöin tuen hakijana voi olla joko luovan alan yritys tai muun alan yritys. "Tukea voivat saada hankkeet, jotka täyttävät ELY-keskusten kriteerit ja ovat edenneet hyvin ensimmäisessä vaiheessa. Parhaimmillaan hankkeet mahdollistavat uudenlaisen liiketoiminnan syntymisen”, kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju opetus- ja kulttuuriministeriöstä kertoo. Rahoituspäätöksistä vastaavat alueellisesti edellä mainitut ELY-keskukset ja Avoin Tampere -ohjelma.

 

CreMA-tuki on osa CreaDemo-määrärahaa, jota AVEK on ensimmäisen kerran jakanut luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämishankkeisiin keväällä 2012.

 

Tuetut hankkeet AVEKin sivuilla, www.kopiosto.fi/avek

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

 

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs