Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » CreaDemo kiinnosti luovien alojen ammattilaisia

AVEK

CreaDemo kiinnosti luovien alojen ammattilaisia

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 08:47
Julkaisija: AVEK

CreaDemo on Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin jakama määräraha, jonka tavoitteena on vahvistaa luovan työn tekemisen edellytyksiä. Tämän syksyn haussa tukea tavoiteltiin 217 hakemuksella, jotka edustivat monipuolisesti luovan työn eri alueita. Tukea myönnettiin 43 hankkeelle yhteensä 423 577 euroa.

CreaDemo-tukea myönnetään luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta.

AVEK jakoi CreaDemo-tukea nyt toista kertaa. Demo-, proto- ja pilottitukea sai 13 hanketta, jotka jakoivat 277 685 euron tukisumman. Konseptitukea jaettiin 145 892 euroa 30 hankkeelle.

CreaDemo-määrärahalla tuettavilta hankkeilta edellytetään uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta sekä liiketoimintapotentiaalia. ”Tätä syksynä tukea haettiin hankkeille, jotka edustivat monipuolisesti luovan työn eri alueita sirkuksesta designiin sekä vaatetusalasta musiikkiin ja arkkitehtuuriin”, tuotantoneuvoja Milla Moilanen kertoo. ”Luovuus näkyi myös hyödynnettävissä materiaaleissa, joista erottuivat muun muassa kelopuu ja villa.”

Tuotantoneuvoja Moilasen mukaan CreaDemo-tuen hakemusten suuri määrä osoittaa, että luovan työn alalla on tarvetta demorahaan. ”Tukea myönnetään nimenomaan hankkeille, joissa on jotain uutta ja jotka tarvitsevat demoamista. CreaDemoa ei myönnetä perustoimintaan”, Moilanen korostaa.

Moilanen kehottaa seuraavassa haussa tukea tavoittelevien panostamaan hankkeen innovatiivisuuden lisäksi myös hakemuksen laatimiseen ja ulkoasuun. "Hankkeita toivotaan esiteltävän visuaalisesti. Kyseessä on ammattilaisille suunnattu tukimuoto, ja tämä saa näkyä myös hakemuksissa.”

Seuraavan kerran CreaDemo-tukea voi hakea keväällä 2013. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan AVEKin nettisivuilla marraskuun loppuun mennessä.

CreaDemo-tukea saaneet hankkeet voi käydä katsomassa osoitteessa www.kopiosto.fi/avek/.

Lisätietoja antavat:

TuotantoneuvojaMilla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs