Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Brankkarit steissillä lauantaina 30.8. klo 10-14

HELPE ry

Brankkarit steissillä lauantaina 30.8. klo 10-14

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 14:00
Julkaisija: HELPE ry

Helsingin VPK:t esittävät vauhdikkaita toimintanäytöksiä koko perheen tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla ensi lauantaina 30.8. klo 10-14. Stadin Turvaksi -tapahtumassa yleisö voi testata pelastustaitojaan, ihailla upeita paloautoja tai vaikkapa seurata taitavia pelastuskoiria etsintänäytöksissään. 

 

Viihtyvyyden takaavat mm. Fredi, Iist Side Singers ja Lastenklinikan Kummit

 

Helsingin Pelastusliiton järjestämä vuotuinen Stadin Turvaksi –tapahtuma kokoaa helsinkiläiset vapaapalokunnat ja yleisön Rautatientorille kokemaan ja näkemään arjen turvallisuuden viestiä. VPK:t esittelevät palokuntataitoja ja pelastusvälineistöä sekä opastavat kuinka välttyä tulipalotilanteilta. Tapahtumassa opastetaan tulipaloriskien tunnistamista ja harjoitellaan alkusammutustaitoja monipuolisilla tehtävärasteilla. 

Helsingin Väestönsuojeluyhdistys neuvoo omatoimisessa varautumisessa ja ohjaa asuinympäristöön  ja poikkeusoloihin liittyvien turvallisuustekijöiden parantamisessa. Torilla voi ihailla etsintä- ja pelastuskoiria ja tutustua vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaan myös laajemmin. Paikalla on myös puolustusvoimien kalustoa ja turvallisuusalan palveluntuottajat kertovat palveluistaan ja tuotteistaan. Lapset voivat nauttia myös toimintaradan ja benji –radan elämyksistä.  

Klo 11.00 torin lavalla esiintyy Fredi ja klo 12.00 Laajasalon opiston solistiyhtye Iist Side Singers kapellimestarinaan Antti Hyvärinen. Lastenklinikan Kummeja ja Nalle osallistuvat myös tapahtumaan.

 

Palokuntatoiminta on ilmainen ja vauhdikas harrastus lapsille ja nuorille  

 

Helsingissä on 15 sopimuspalokuntaa, joista vanhin, Helsingin VPK, on perustettu 150 vuotta sitten. VPK:t ovat tärkeitä turvallisuustoimijoita pääkaupunkiseudulla. Helsinkiläiset sopimuspalokunnat osallistuvat sammutus- ja pelastustoimintaan, vedenpumppaukseen ja tulvatorjuntaan, myrskyvaurioiden raivaamiseen ja eläinten pelastamiseen. Vapaaehtoiset palokuntalaiset tekevät onnettomuuksia ennaltaehkäisevää valistustyötä esim. päiväkodeissa, kouluissa ja yleisötapahtumissa sekä opastavat asukkaita varautumiseen ja väestönsuojeluun liittyvissä kysymyksissä. Alkusammutuskoulutus taloyhtiöiden asukkaille ja myös yrityksille on Helsingissä järjestetty osin vapaaehtoisten palokuntien toimesta.

”Sopimuspalokunnat muodostavat merkittävän yhteiskunnallisen resurssin, joilla on aina ollut tärkeä rooli kaupungin turvallisuusympäristössä”, toteaa Helsingin Pelastusliiton toiminnanjohtaja Olli Kurvinen. ”Operatiivisten sammutustehtävien lisäksi VPK:t osallistuvat jatkossa yhä enemmän arjen turvallisuutta ja varautumista koskeviin turvallisuusviestinnän tehtäviin.” 

Viime aikoina julkisessa keskustelussa on paljon puhuttanut lasten harrastustoiminnan kalleus. Kurvinen muistuttaakin VPK –toiminnan parhaista puolista.  ”Vauhdikkaan ja jännittävän harrastuksen lisäksi osallistuminen on täysin maksutonta. Harrastustoimintaan on helppo liittyä, siellä saa paljon hyviä ystäviä ja palokuntataitojen lisäksi opitaan paljon muutakin hyödyllistä, kuten ryhmätyötaitoja, vastuullisuutta ja kärsivällisyyttä.” Helsingissä voi liittyä palokuntaan seitsemän vuoden ikäisenä varhaisnuorena.   

 

Toimittajat ovat tervetulleita, tapahtumaa pääsee kuvaamaan palokunnan nostolava-autolta.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Olli-Veikko Kurvinen

olli-veikko.kurvinen@helpe.fi 

GSM 050 524 6200

 

Koulutuspäällikkö Jaana Kivistö

jaana.kivisto@helpe.fi

GSM 050 591 2827

 

www.helpe.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs