Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » AVEK tuki 390 000 eurolla digilaitteiden sisältöjä

AVEK

AVEK tuki 390 000 eurolla digilaitteiden sisältöjä

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2011 klo 11:26
Julkaisija: AVEK

Mediatiedote 19.12.2011

Julkaisuvapaa heti

AVEK tuki 390 000 eurolla digilaitteiden sisältöjä

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK myönsi 390 000 euroa DigiDemo-tukea vuoden 2011 toisessa varsinaisessa haussa. Tukimuoto on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin.

DigiDemo-tuki perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Sen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitys-mahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin.

DigiDemo-rahaa myönnetään konseptisuunnitteluun, demo- tai tuotekehitys-hankkeisiin ja tv-ohjelmapilotteihin. Tukimuodon suosio on ollut suuri: syksyn haussa hakemuksia tuli yhteensä 143 kappaletta. Myönteisen päätöksen sai 36 hanketta. Konseptisuunnittelun tukea jaettiin 14 hankkeelle yhteensä 56 000 euroa ja demohankkeiden tukea 18 hankkeelle yhteensä 255 000 euroa. Tv-pilottitukea jaettiin 79 000 euroa ja tukea sai 4 hanketta.

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen kertoo DigiDemo-hakemusten määrän olevan kasvussa ja monipuolistumassa. ”Kilpailu kiristyy entisestään”, Moilanen summaa.

Hakemusten perusteella näyttää siltä, että perinteisen av-tuotannon rinnalle on löytymässä uusia muotoja, joista Moilanen mainitsee muun muassa internet-dokumenttihankkeet.  ”Tukea saaneissa hankkeissa on yhdistelty eri ulottuvuuksia. Esimerkiksi dokumentin tekemisessä käytetään sosiaalista mediaa, mobiilisovelluksia ja niitä tukevia live-tapahtumia”, Milla Moilanen valottaa.

DigiDemo-tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovat konsultti Markus Leikola, kouluttaja, projektipäällikkö ja tuottaja Marit Hohtokari, Aalto-yliopiston Media Factoryn johtaja Philip Dean sekä YLEn tuottaja Tiina Raekallio.

DigiDemo-tuki myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta. Vuonna 2011 määrärahan suuruus on 780 000 euroa. Seuraava  DigiDemo-määrärahan hakuaika päättyy 31.3.2012. DigiDemo-tuen hakukriteereihin voi tutustua AVEKin internetsivuilla, www.kopiosto.fi/avek.

Tukipäätökset ovat nähtävissä osoitteessa

http://www.kopiosto.fi/avek/digidemo/paatokset/fi_FI/avek_tuki_390000_eurolla_digilaitteiden_sisaltoja/

Lisätietoja antavat: Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, milla.moilanen@avek.kopiosto.fi, 040 900 9199 (tiistaisin klo 10–12) Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola@avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

 

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs