Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Media » Ajankohtaiset oppaat maahanmuuttajille, kirjailijaksi aikoville ja Tallinnaan matkaaville

Arktinen Banaani

Ajankohtaiset oppaat maahanmuuttajille, kirjailijaksi aikoville ja Tallinnaan matkaaville

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Kätevän kokoisten ja helppolukuisten Arktisen Banaanin tietokirjojen sarja kasvaa. Raija Tervomaan Tervetuloa – Opas Suomen historiaan, kieleen, kulttuuriin ja tapoihin soveltuu selkokielisenä jo kieltä hiukan osaaville maahanmuuttajille sekä maahanmuuttajakouluttajien tueksi. Kirjailija-filosofi Torsti Lehtisen klassikko Sanojen avaruus – Opas luovaan kirjoittamiseen, jota on menestyksellisesti käytetty yliopistoissa, aikuisopetuksessa ja itseopiskelussa, ilmestyy tarkistettuna painoksena. Vankan asiantuntijanelikon Baarimies Tallinnassa kertoo missä kannattaa naapuripääkaupungissa vierailtaessa piipahtaa.

Tietokirjailija Raija Tervomaa ei epäröi Tervetuloa – Opas Suomen historiaan, kieleen, kulttuuriin ja tapoihin -teoksessaan esitellä huumorilla ja lempeällä ironialla suomalaisia, ulkomaalaiselle usein outoja tapoja. Historia, kansanluonne, kulttuuri, uskonto, urheilu ja poliittinen päätöksenteko – alkoholipolitiikkaa tietenkään unohtamatta – saavat tiiviillä tavalla perusteellisen, mutta helppolukuisen esittelyn. Myös sisun käsite ja ammoniumkloridin (salmiakki) syöminen kuuluvat kansallisiin erikoisuuksiin, joita muualta muuttaneelle on aihetta selvittää. Vuodenajat, muuttuva luonto ja tapakulttuuri pidättyväisine kohteliaisuuksineen saavat kirjassa sijansa. Monien kantasuomalaistenkin uteliaisuuden herättävät perinteisiä ajattelumalleja luotaavat kysymykset, kuten miksi mies ei itke.

Kokeneena kirjoittajana ja innostavana luennoitsijana tunnettu Torsti Lehtinen laati vuosituhannen alussa Sanojen avaruus – Opas luovaan kirjoittamiseen -teoksen kirjoittajakursseja ja itseopiskelua varten. Oppaan käyttöarvo ei ole osoittanut laantumisen merkkejä. Teos ei ole pilkkupoliisin lakikirja, vaan rohkaisee kirjoitushaluisia löytämään ainutkertaisen näkökulmansa ja kertomaan ajatuksistaan ja kokemuksistaan luovasti omalla äänellään. Katu-uskottavan filosofin ja elämää nähneen kulkijan intohimolla Lehtinen houkuttelee kaikkia eteenpäin pyrkiviä kirjoittajia unohtamaan sovinnaisuudet, pohtimaan historiallisia esimerkkejä ja myös tekemään käytännön harjoitustehtäviä.

Heikki KähkönenPekka Linnainen, Tapio Mäkeläinen, Mikko Savikko ja valokuvaaja Andres Teiss esittelevät teoksessaan Baarimies Tallinnassa – Opas Tallinnan olutravintoloihin ja baareihin 157 baaria eri puolilta Tallinnaa. Matkaa tehdään kävellen ja julkisilla kulkuneuvoilla, jolloin tutustutaan rauhassa myös keskeisten turistikohteiden ulkopuoliseen, mutta ehdottomasti kokemisen arvoiseen kaupunkiin – ruokapuoltakaan unohtamatta. Baarimiehen tarinat kertovat sekä Tallinnan maltaisesta historiasta että jatkuvassa muutoksessa elävästä nykypäivästä. Syksyllä Baarimies Tallinnassa -kirjasta julkaistaan ajantasaistettu laitos, jonka myötä teos alkaa ilmestyä vuosikirjana.

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, harto.pasonen@sarjakuva.com

 

 

Raija Tervomaa

Tervetuloa – Opas Suomen historiaan, kieleen, kulttuuriin ja tapoihin

ISBN 978-952-270-142-8. 205 sivua.

Arktinen Banaani 2015.

Haastattelupyynnöt: Raija Tervomaa, puh. 040 506 0954, raija.tervomaa@kolumbus.fi

 

Torsti Lehtinen

Sanojen avaruus – Opas luovaan kirjoittamiseen

ISBN 978-952-270-141-1. 190 sivua.

Arktinen Banaani 2015.

Haastattelupyynnöt: Torsti Lehtinen, puh. 040 557 3243, torstilehtinen@gmail.com

 

Heikki Kähkönen – Pekka Linnainen – Tapio Mäkeläinen – Mikko Savikko – Andress Teiss

Baarimies Tallinnassa – Opas Tallinnan olutravintoloihin ja baareihin

ISBN 978-952-270-163-3. 224 sivua.

Arktinen Banaani 2014.

Haastattelupyynnöt: Heikki Kähkönen, puh. 050 353 8885, heikki@mediacerevisia.fi

 

 

Liitetiedostot

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs