Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » VR:s bussförbindelse mellan Vasa och Seinäjoki börjar trafikera 20.6.

VR Group

VR:s bussförbindelse mellan Vasa och Seinäjoki börjar trafikera 20.6.

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.06.2016 kl. 15:30
Utgivare: VR Group

Tågförbindelserna mellan Vasa och Seinäjoki blir snabbare från och med den 20 juni. I fortsättningen kommer man till Helsingfors 19 minuter snabbare. och till Seinäjoki 6 minuter snabbare än tidigare. I fortsättningen stannar tågen på sträckan Vasa-Seinäjoki bara i Tervajoki.
 
VR sätter in en ny anslutningsbuss mellan Vasa och Seinäjoki som fyller ut tågturerna i regionen och som också betjänar kunder vid stationerna i Ylistaro, Lillkyro och Laihela. Med hjälp av den nya förbindelsen förkortas också resetiden till Helsingfors från dessa orter med ungefär tio minuter.
 
Hoppa på bussen nära tätorten
 
Bussen kör tre turer i varje riktning under vardagar. Ändstationerna är tågstationerna i Vasa och Seinäjoki, men där emellan tar bussen emot passagerare på fem hållplatser som ligger nära tätorters centrum. Den fullständiga resetiden är en timme och femton minuter.
 
Bussarnas avgångstider är må–fre kl. 7.25, 12.10 och 16.25 från Vasa. Från Seinäjoki startar bussen må-fre kl. 9.15, 13.30 och 18.15.
 
–  Avgångarna mitt på dagen tjänar i synnerhet små stationer som förbindelser till tågen mot Vasa och Helsingfors. Morgon- och kvällsturerna kompletterar dessutom tågförbindelserna till Vasa och Tervajoki. Vi vill vara med och fylla resebehoven också för små regioner genom att bygga resekedjor som kombinerar olika former av färdmedel, säger Antti Tuominen, Planeringschef för VR:s fjärrtrafik.
 
Den nya bussförbindelsen trafikeras av trafikanten Linja-autoliikenne Lehtonen från Storkyro.
– Vi sätter experimentlystet och tjänstvilligt igång med anslutningsbussen. Stationerna i Laihela, Storkyro och Ylistaro ligger alla en bit utanför centrum, och kunder kan stiga på i närheten av tätorten, vilket förbättrar trafikförbindelserna och gör resan snabbare, säger företagaren Jussi Lehtonen från Linja-autoliikenne Lehtonen Oy.
 
Köp biljett i förväg
 
Alla förhandsköpta period- och seriebiljetter till VR:s fjärrtrafik samt standardbiljetter fungerar på anslutningsbussen. Priset är detsamma som på tåget, men man kan också köpa en biljett endast för bussresan. Det är redan möjligt att köpa biljetter till exempel från VR:s webbshop, VR Mobil, biljettautomat eller VR:s telefontjänst. Det går inte att köpa biljett på bussen, men busschauffören kontrollerar köpta biljetter och intyg för rabatterade biljetter (studerande, pensionär, barn, beväring).
 
I minibussen med 20 platser får man transportera handbagage. Barnvagnar och cyklar får tas om det finns plats. Bussen saknar handikappservice och sällskapsdjur får inte följa med. Bussen trafikerar tills vidare åtminstone till och med den 10 december 2016. Beslutet kring linjens fortsatta trafikerande tas under hösten.
 
Närmare busstidtabeller och hållplatsinformation finns på vr.fi.
 

VR Group är ett mångsidigt, miljövänligt och ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och infrastrukturbyggande. Koncernen har mer än 8 000 anställda. VR Group verkar i huvudsak i Finland, men också utomlands, i synnerhet i Ryssland och Sverige.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs