Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » VR:n matkaketju-hackathon sai huippuraadin – start upit rakentavat matkustamisen uutta palvelua syyskuussa

VR Group

VR:n matkaketju-hackathon sai huippuraadin – start upit rakentavat matkustamisen uutta palvelua syyskuussa

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 09:05
Julkaisija: VR Group

VR:n hackathon-tapahtumaan on saatu mukaan huipputuomaristo. Ovelta ovelle -hackathonissa start upit työstävät viikon ajan matkaketjuratkaisuja. Raatiin ovat lupautuneet kansanedustaja ja yrittäjä Antero Vartia, toimittaja ja matkailuekspertti Riku Rantala, tietoyhteiskunta- ja tietoturva-asiantuntija ja kouluttaja Petteri Järvinen, Digitalist Network -verkoston perustaja, kouluttaja ja konsultti Ville Tolvanen ja Amcham Finlandin toimitusjohtaja Kristiina Helenius.

VR:ää raadissa edustaa matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen. Syykuun 12.–16.9. Helsingin päärautatieasemalla järjestettävän tapahtuman avaa valtiovarainministeri Petteri Orpo. Hackathonin avajaisia vietetään 12.9. klo 15.00.

– On hienoa, että VR lähtee kehittämään uusia digitaalisia palvelukokonaisuuksia ennakkoluulottomasti. Suomella on erinomainen mahdollisuus olla tälläkin alalla osaamisen kärjessä. Tämä on mielenkiintoinen tapa työskennellä, kun alan toimijat yhdistävät voimansa uusien ajatusten ja start upien kanssa, valtiovarainministeri Petteri Orpo toteaa.

VR:n kunnianhimoisena tavoitteena on rakentaa tulevaisuuden matkustamisen malli, joka tarjoaa kansainvälisen esikuvan matkaketjujen toimivuudesta ja eduista.

– Matkaketjuja on visioitu pitkään, nyt on aika toimia. Hackathonissa digitaalisen maailman perin pohjin tuntevat start upit luovat matkustajia hyödyttävää palvelua. Keskenään kilpailevien ryhmien työtä arvioi raati, jossa yhdistyy digitaalisuuden huippuosaaminen, näkemys, matkailutietämys sekä halu kehittää yhteiskuntaa. Odotan paljon tältä viikolta, matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen sanoo.

Ovelta ovelle -hackathonissa mukaan valittavat start upit ideoivat palveluja, joilla junamatkan ja matkareittinsä voi yhdistää saumattomasti muihin kulkuvälineisiin. Tarkoituksena on luoda mahdollisimman käytännönläheisiä ja toimivia ratkaisuja. Tavoitteena on, että ensimmäisiä matkaketjuihin liittyviä palveluita otetaan käyttöön tänä vuonna ja jo ensi vuonna matkustajat pystyvät rakentamaan itselleen usean välineen yhdistelmiä, jotta matka kotiovelta haluttuun kohteeseen sujuu vaivattomasti ja sujuvasti.

VR:n ja start up:ien lisäksi hackathon-viikkoon osallistuu muita alan osaajia, yhteistyökumppaneita ja päättäjiä. Suuri yleisö pääsee osallistumaan ideointiin keskiviikkona 14.9., jolloin rautatieasemalla järjestetään yleisölle avoin tapahtuma.

Hackathonin paras ehdotus esitellään ja palkitaan perjantaina 16.9. VR sitoutuu jatkamaan parhaiden ehdotusten kehittämistä eteenpäin. Lue lisää matkaketjuista ja hackathonista.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 8 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs