Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » VR tuo uuren nopean junayhteyre Turu ja Helsinki välil

VR Group

VR tuo uuren nopean junayhteyre Turu ja Helsinki välil

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2016 klo 11:59
Julkaisija: VR Group

VR aloittaa maaliskuun lopussa entistä nopeamman junayhteyden Turun ja Helsingin välillä. Matka-aikaa on saatu lyhennettyä 20 minuuttia, uusi express-yhteys kestää tunnin ja 38 minuuttia. Matka-aika lyhenee myös muilla Turun vuoroilla. Matkamäärät yhdellä Suomen suosituimmista junareitistä ovat kasvussa.

- Turun ja Helsingin välillä matkustavat ovat toivoneet nopeampaa vuoroa ja tähän toiveeseen haluamme nyt vastata. Jatkossa tavoittelemme nopeampia junayhteyksiä myös muilla reiteillä, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Matka-ajan nopeutuminen nykyisestä on mahdollista Pendolinon uusitun kallistusjärjestelmän ansiosta. Rataosuudelta on myös yhteistyössä Liikenneviraston kanssa poistettu viisi nopeusrajoitusta. Express-vuoro pysähtyy lähdön jälkeen vain Kupittaalla ja Pasilassa ennen Helsinkiin saapumista.

Nopeamman matka-ajan lisäksi uudella vuorolla halutaan vastata entistä paremmin myös työmatkailijoiden tarpeisiin. Siksi juna lähtee Turusta klo 7:08 ja saapuu Helsinkiin klo 8:46 sekä palaa Turkuun alkuillasta, lähtöaika Helsingistä on 16:10 ja saapumisaika Turkuun 17:48.

Myös muut Turun vuorot nopeutuvat ja lähtöajat paranevat

Helsinki-Turku eli ns. rantarata on maan suosituimpia junareittejä ja sillä tehdään yli miljoona matkaa vuodessa. Matkamäärät ovat olleet kasvussa viime kesästä lähtien ja joulukuussa reitillä liikkui lähes 10 % enemmän matkustajia kuin vuosi sitten.

Uusi yhteys ei korvaa vanhoja vuoroja vaan tulee täydentämään tarjontaa. Matkustaja voi valita jatkossa 14 edestakaisesta vuorosta sopivimman. Myös muiden vuorojen matka-aika nopeutuu viidellä minuutilla, sillä valtaosa vuoroista ei enää jatkossa pysähdy Kirkkonummella.

- Kirkkonummella pysähtyvät edelleen aamun ensimmäinen junavuoro Helsingistä Turkuun sekä illan viimeinen junavuoro Turusta Helsinkiin. Lisäksi hoidamme suosituimmille junavuoroille liityntäkuljetuksen Kirkkonummelta Karjaalle, joka liitetään osaksi VR:n junalippua. Näin saamme kokemuksia uudenlaisesta, eri matkustusmuodot yhdistävästä palvelusta, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen.

Samalla VR uusii reitin aikataulut siten, että ne palvelevat paremmin Turussa tai Helsingissä tasatunnein alkaviin tai päättyviin tilaisuuksiin matkustavia asiakkaita. Lähtöajat ovat jatkossa Helsingistä xx:37 ja Turusta xx:30 ja saapumisajat Helsinkiin xx:23 ja Turkuun xx:30. Helsinki-Turku -välillä liikennöi myös alkuvuodesta raiteille tuotu uusi Robert's Coffee -vaunu.

Uusi express-vuoro alkaa liikennöidä ja muutokset muuhun liikenteeseen alkavat 27. maaliskuuta. Liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian.

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa. www.vrgroup.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs