Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » VirtuaaliViipurista kertova e-kirja ilmestyy nyt usealla kielellä

Tampereen ammattikorkeakoulu

VirtuaaliViipurista kertova e-kirja ilmestyy nyt usealla kielellä

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2013 klo 11:02
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

VirtuaaliViipuriin pääsee tutustumaan nyt suomen-, englannin- ja myös venäjänkielisenä e-kirjana. Perinteiseen ”Viipurissa 2.9.1939” -paperikirjaan perustuvat e-kirjat julkaistaan 30.11.2013. Tampereen ammattikorkeakoulun VirtuaaliViipuri -hankkeessa on mallinnettu jo kymmenen vuoden ajan www-ympäristöön virtuaalista Viipurin kaupunkia sellaisena kuin se oli syyskuussa 1939 suomalaisena kaupunkina. Sivuston uusin päivitys julkaistaan myös 30.11.2013.

”Viipurissa 2.9.1939” -e-kirja, ”Viipuri on 2nd September 1939” -e-book ja В Выборге 2.9.1939 -sähkökirja perustuvat neljä vuotta sitten julkaistuun suomenkieliseen perinteiseen, nyt loppuunmyytyyn paperikirjaan. Kirjojen sisältöä voi hyödyntää monella tapaa linkitysten kautta. E-kirjat sisältävät runsaasti linkkejä VirtuaaliViipuriin ja e-kirjojen mallinnuskuvista on linkkejä virtuaalivideoihin.  Nyt ilmestyvät e-kirjat ovat pdf-muodossa ja ne on tarkoitettu käytettäväksi tietokoneella ja pdf-lukuohjelmalla varustetulla tabletilla eli taulutietokoneella, kuten iPad, tai älypuhelimella.

”VirtuaaliViipurin tekoon ovat osallistuneet kymmenet Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat. Heidän 3D-mallinnuksiaan ja muuta tietoteknistä osaamistaan on runsaasti kirjojen sivuilla ja se luo uuden näkökulman suomalaiseen Viipuriin”, e-kirjat tehnyt lehtori Harri Miettinen Tampereen ammattikorkeakoulusta kertoo. ”Myös venäjännös on opiskelijamme käsialaa”.

Ajatus Viipurissa 2.9.1939 -kirjan saattamisesta myös venäjänkieliseksi e-kirjaksi syntyi siitä, että oli jo olemassa paperinen kirja ja myös VirtuaaliViipurin venäjänkieliset nettisivut, joihin voitiin tehdä linkityksiä. Merkittävä syy e-kirjojen tekoon on ollut myös Viipurin ja erityisesti VirtuaaliViipurin kansainvälisyys.

”Englanninkielellä voidaan tavoittaa Viipurista kiinnostuneet ihmiset ympäri maapalloa, ja venäjäksi mielenkiintoa voisi olla itänaapurissa. Toivottavasti В Выборге 2.9.1939 -sähkökirja ja VirtuaaliViipurin venäjänkielinen tekstitys lisäävät venäläisten ja nykyviipurilaisten tietämystä kaupungista ja sen historiasta, sekä tuo arvostusta tämän Suomen entisen toiseksi suurimman kaupungin rakennuskulttuuriperinnön vaalimiseen”, Miettinen sanoo.

VirtuaaliViipuri -projekti perustuu intendentti Juha Lankisen tuhansiin valokuviin ja yli tuhanteen piirustukseen, jotka hän laati Etelä-Karjalan museoon tehtyä Viipurin pienoismallia varten. VirtuaaliViipuri-projekti on ollut käynnissä Tampereen ammattikorkeakoulussa jo kymmenen vuoden ajan.  Hankkeeseen on osallistunut kaikkiaan noin 100 TAMKin eri koulutusalojen opiskelijaa mallintamalla rakennuksia ja tekemällä nettisivuja sekä kääntämällä tekstejä 13 eri kielelle, www.virtuaaliviipuri.tamk.fi .

 

Viipurissa 2.9.1939

ISBN 978-952-5903-45-4
Viipuri on 2nd September 1939
ISBN 978-952-5903-10-2

 

В Выборге 2.9.1939 (V Vyborge 2.9.1939)
ISBN 978-952-5903-44-7

 

Lisätiedot VirtuaaliViipuri -hankkeesta ja e-kirjojen sisällöstä:

- lehtori Harri Miettinen, TAMK
P. 050 526 2652, harri.miettinen (at)tamk.fi

http://virtuaaliviipuri.tamk.fi/fi/shop,

www.virtuaaliviipuri.tamk.fi

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi
 

 

 
 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs