Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Vapaaehtoiset tarttuivat toimeen – tulossa ympäristötaidetta ja pitkosten kunnostusta Salamajärvellä

Metsähallitus

Vapaaehtoiset tarttuivat toimeen – tulossa ympäristötaidetta ja pitkosten kunnostusta Salamajärvellä

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 10:29
Julkaisija: Metsähallitus

Osuuskunta Polku ja Pitkos toteuttaa retkeilyreitin poikkitaiteellisen kunnostushankkeen 9.-15.6.2016 Hirvaan kierroksella Salamajärven kansallispuiston pohjoispuolella yhteistyössä Metsähallituksen luontopalvelujen kanssa. Tapahtumaan voi osallistua talkoolaisena tai tukijana joukkorahoituksen avulla.

Hirvaan kierros kiertää metsäpeurojen jäljillä kivikkoisten kankaiden ja upeiden soiden halki. Reitti on pituudeltaan 58 kilometriä ja se tarjoaa mahdollisuuden nauttia erämaisesta vaelluksesta keskellä Suomea.  Reitin varrella on useita autiotupia ja laavuja yöpymiseen. Puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen luontopalveluista kertoo, että pitkospuita pitäisi pystyä kunnostamaan Salamajärven alueella lähes kahden kilometrin vuosivauhdilla, jotta korjausvelka ei kasvaisi. Määrärahat eivät kuitenkaan riitä tähän, ja niinpä pitkospuut ovat paikoin huonossa kunnossa.

Asian ovat huomanneet myös aluetta arvokkaana pitävät henkilöt, jotka yhdistivät voimansa perustaen Polku ja pitkos –osuuskunnan. Osuuskunnan toiminta-ajatukseen on kirjattu suomalaisen luonnon ihanuuksien saavuttamisen ja niistä nauttimisen edistäminen. Ensimmäisenä voimainponnistuksenaan Polku ja pitkos toteuttaa pitkospuiden kunnostushankkeen Hirvaan kierroksella, mihin on jo saatu UPM-Kymmenen Pietarsaaren sahalta 600 metriä pitkospuutarpeita. 9.-15.6.2016 toteutettavissa poikkitaiteellisissa talkoissa on tavoitteena hankkia myös ympäristötaidetta vaeltajien iloksi.

”Yhdistämällä metsässä kulkeminen ja taide saatetaan yhteen kaksi kansalaisten terveyteen positiivisesti vaikuttavaa elementtiä”, ideaa valaisee osuuskunnan puheenjohtaja Heikki Susiluoma.

Tapahtuman muita sponsoreita ovat tuulivoimalarakentaja Windside Viitasaarelta, joka mahdollistaa tapahtumaviestinnän tarjoamalla sähköt tapahtumaan sekä K-market Ikiliikku Perhosta. Kuka tahansa voi tukea hanketta sille avatun Mesenaatin joukkorahoituksen avulla. Myös talkoisiin on vielä mahdollista ilmoittautua mukaan.

Puistonjohtaja Peltonen toivottaa kansalaisten ja sponsorien talkooavun tervetulleeksi.
"On hienoa, että murehtimisen sijaan on tartuttu toimeen. Talkootyö on yhdessä tekemistä ja antaa siksi osallistujilleen enemmän, kuin pelkän lopputuloksen", hän muistuttaa.

Liite: Hilla kukkii pitkospuilla. Kuva: Heikki Susiluoma

Lisätiedot:

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs