Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » VALOKUITUVERKKOA HYÖDYNNETÄÄN JÄMIN SM-HIIHTOKISOISSA

VALOKUITUVERKKOA HYÖDYNNETÄÄN JÄMIN SM-HIIHTOKISOISSA

Tiedote.
Julkaistu: 11.12.2012 klo 11:51
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n tilaama valokuituverkon esisuunnittelu on valmistumassa joulukuun alkupuolella. Esisuunnittelusta vastaa Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö (IPP Oy). Esisuunnittelu tehdään Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Lavian ja Kiikoisten alueille. Alkumarkkinoinnin aikana, jota tehtiin reilu vuosi, saatiin alueilta yhteensä n. 2.300 liittyjäsitoumusta.

Esisuunnittelun aikana saadaan täsmentynyt verkkosuunnitelma ja kustannusarvio. Näiden pohjalta Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n omistajakunnat tekevät päätöksen verkon rakentamisen aloittamisesta. Päätös pyritään tekemään tammi-helmikuun aikana.

Ennen laajaa valokuituverkon rakennushankkeen aloittamista Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy on "harjoitellut" asiaa yhdessä Jämijärven kunnan kanssa. Jämillä järjestetään televisioitavat SM-hiihtokisat 25.-27.1.2013. Televisioinnista vastaa YLE. Kuvayhteyksien ja ajanottopalveluiden tueksi rakennettiin hieman yli 2 kilometrin pituinen valokaapeliyhteys Jämi Areenan ja laskettelurinteellä sijaitsevan Niinimajan välille. Verkko rakennettiin erillishankkeella. Asian aloitteen tekijänä oli hiihtoseura Jämin Jänne. Seura toimii myös kisojen järjestäjäseurana.

Viiden kunnan alueella olevan valokuituverkon rakentamisen toivotaan alkavan alkukesästä 2013. Kuntapäätösten lisäksi pyritään saamaan myös päätökset Viestintävirastolta rahoitushakemuksia varten.

- Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja päästään suunnitellusti toteuttamaan verkon rakentaminen. Jämin harjoitushankkeen aikana meille on muodostunut hyvä yhteistyö eri toimijoiden kesken, jotka ovat olleet sen rakentamisessa mukana. Toiminta eri toimijoiden kesken oli ripeää ja sujuvaa, toimitusjohtaja Marko Rajamäki Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:stä kiittelee.

Metsähallituksen maalle sijoitetun Jämin valokaapeliyhteyden suunnittelusta vastasi IPP Oy. Tarjouspyyntömenettelyn pohjalta kokonaisurakan sai Voimatel Oy. Maanrakennustyöt teki seutukuntalainen yritys: Maanrakennus J. Kautonen Oy, Kankaanpäästä. Käynnissä on vielä valokaapeliyhteyden viimeistelytyöt ja ne valmistuvat ennen joulua, hyvissä ajoin ennen kisoja.

Lisätietoja:

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy
toimitusjohtaja
Marko Rajamäki
puh. 040 717 7578
marko.rajamaki@pskk.fi
www.pssv.fi

 

Liitetiedostot

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy on Jämijärven, Kankaanpään, Kiikoisten, Lavian ja Pomarkun omistama yhtiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs