Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Vaattunkikönkääntietä korjataan

Metsähallitus

Vaattunkikönkääntietä korjataan

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 13:19
Julkaisija: Metsähallitus

Vaattunkikönkäälle johtavan osakkuustien perusparannus on käynnissä Rovaniemellä. Metsähallitus aloitti kunnostustyön viime viikolla kunnostamalla tieojat ja tällä viikolla tie lanataan. Ensi vuonna tielle ajetaan vielä uusi pintakerros, jonka ansiosta tie kestää paremmin kulutusta jatkossa. Myös tierumpuja uusitaan perusparannuksen yhteydessä.

Kansalaiset ovat antaneet palautetta tien huonosta kunnosta. Tiellä on ollut isoja vesikuoppia ja routavaurioita, jotka ovat vaikeuttaneet tiellä ajamista. Metsähallitus, Villi Pohjola ja Napapiirin Energia ja Vesi Oy ovat päättäneet kunnostaa tien keskenään.

Tie pääsi huonoon kuntoon, kun tiekuntaa ei saatu koolle. Koska Napapiirin retkeilyalueella käy paljon nykyään suuri määrä retkeilijöitä, tien huono kunto on huolettanut Metsähallitusta. Huonokuntoinen tie on ollut myös matkailupalveluita tarjoavan Villi Pohjolan kannalta ikävää mainosta ja Napapiirin Energialla ja Vedellä on alueella pumppuasema, jota pitää huoltaa. Nämä toimijat päättivätkin peruskorjata tien omalla kustannuksellaan, jotta tie saadaan taas kuntoon.

Metsähallitus kunnostaa satoja kilometrejä tietä

Metsähallitus kunnostaa tänä vuonna Lapissa satoja kilometrejä teitä, jotta puuntoimitukset asiakkaille sujuisivat häiriöttömästi. Tästä hyötyvät myös muuta valtion mailla liikkujat, kun metsästämään, marjastamaan, sienestämään ja muuten virkistäytymään pääsee sujuvasti hyväkuntoisia metsäautoteitä pitkin. Metsähallituksen metsäautotiet ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja ne ovatkin suosittuja väyliä eri käyttäjien keskuudessa, kun he hakevat luontokokemuksia valtion mailta.

Lapissa on tänä vuonna tehty tai suunniteltu tehtäväksi:

- uuden rungon tekemistä 80 kilometriä

- runkojen peruskorjauksia 155 kilometriä

- sorastuksia 285 kilometriä

- uusia siltoja 15 kappaletta

- siltojen peruskorjauksia 5 kappaletta

- murskauksia 320 000 tonnia

- lanauksia 3 600 kilometriä

- tienvarsien raivauksia 500 kilometriä

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja hallinnoi valtion omistamia maa- ja vesialueita.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs