Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Uusi kotimainen komedia Viimeinen pasodoble on konkarinäyttelijöiden juhlaa

Tampereen Työväen Teatteri

Uusi kotimainen komedia Viimeinen pasodoble on konkarinäyttelijöiden juhlaa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 09:30
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Suomalaisista eläkeläisistä Espanjassa kertova komedia Viimeinen pasodoble saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa keskiviikkona 30.9. klo 19. Kyseessä on jo toinen tämän syksyn kotimainen kantaesitys Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Viimeisen pasodoblen roolitöissä nähdään kokeneiden näyttelijöiden upeita suorituksia, kun pariskunnat Tyyne ja Pentti (Marja Packalén ja Ilmari Saarelainen) sekä Aili ja Eero (Eeva-Riitta Salo ja Jukka Saikkonen) näyttävät, kuinka eri tavoin eläkeläisen elämä voi etelässä sujua. Heikentyvä muisti, palveluiden siirtyminen nettiin ja ontuva kielitaito ovat esteitä, joiden yli arjessa on kiivettävä. Entä milloin olisi sopiva aika ostaa tai myydä asunto suhdanteiden syöksykierteessä?

Pekka Lepikkö kertoo käsikirjoittamastaan näytelmästä: ”Teatteriin kirjoittaminen tuntui mielenkiintoiselta TV-sarjojen jälkeen.  Espanjansuomalaiset on aihe, joka herättää monenlaisia tunteita. Toisaalta olisi hienoa loikoilla talvi etelän lämmössä tekemättä yhtään mitään.  Toisaalta taas ei haluaisi mistään hinnasta kuulua hölmöjen eläkeläisten, juoppojen, veropakolaisten ja rikollisten joukkoon. Ennakkoluuloja ja kateutta näkee paljon espanjansuomalaisia kohtaan. Aiheessa on draamaa myös Espanjassa tapahtuneiden talousmyllerrysten kautta.”

Viimeisen pasodoblen ohjaa Anna-Maria Klintrup, jonka ohjauksia on viime vuosina nähty eri puolilla Suomea mm. Lahden, Kotkan, Jyväskylän, Oulun ja Kajaanin kaupunginteattereissa. Näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelu on niin ikään vierailevan Pekka Korpiniityn käsialaa. Valosuunnittelusta ja äänisuunnittelusta vastaavat TTT:n kiinnitetyt taiteilijat Timo Alhanen ja Kyösti Kallio.


Näytelmä TTT:n verkkosivuilla:
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/viimeinen-pasodoble

Pressikuvat:
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/viimeinen-pasodoble-pressikuvat

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 82525, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs