Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Uuno Klamin jalanjäljillä mobiilin turvin

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Uuno Klamin jalanjäljillä mobiilin turvin

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2013 klo 15:10
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Uuno Klamin kotikylä Klamila herää eloon viikonlopun aikana, kun Fish & Soul –tapahtuma pyörähtää lauantaina 13.7.2013 käyntiin Klamilan kalasatamassa. Tapahtumassa on tarjolla musiikkia koko perheelle aina klo 15 lähtien ja musiikin ohessa voi nauttia kalaherkkuja. Itse Uuno Klamista ja hänen elämästään kiinnostuneille on nyt tarjolla mobiilireitti, joka kiertää Klamilaa ympäri kertoen tarinaa säveltäjämestari Klamista, hänen elämästään ja teoksistaan.


Uuno Klami –reitti koostuu 20 eri pisteestä, joissa vieraillaan erilaisissa, Uuno Klamin elämää sivuavissa kohteissa. Mukana ovat mm. sekä Klamin isän että äidin kotitalot, merenrantakalliot, joilla Uuno tykkäsi istuskella merta katselemassa ja joista hän varmaan sai insipiraationsa sekä nykyinen Harjun oppimiskeskus, silloinen maatalousoppilaitos, jonne 6-vuotias Uuno köpötteli soittamaan johtajan pianoa.


Säveltäjä ja akateemikko Uuno Klami syntyi vuonna 1900 Klamilassa, jonne hänellä säilyi kautta vuosien tiiviit siteet. Klami kuoli 61-vuotiaana, mutta ehti tuottaa lukuisia orkesteriteoksia, joista useat liittyvät mereen tai Kalevalaan. Klamia luonnehditaan ”kansalliseksi modernisitiksi”, joka otti vaikutteita Ravelinin ja Stravinskyn musiikista, ja monet pitävät häntä yhtenä taitavimmista, orkesteria käyttävistä säveltäjistämme. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat oratorio Psalmus, Kymenlaakson laulu sekä mm. Jorma Uotisenkin tanssima baletti Pyörteitä.


Sisällön ilmaiseksi ladattavaan Uuno Klami –reitistöön on tuottanut Kaakon Luonto ja Kulttuuri ry. Älypuhelimen tai tabletin omistajat löytävät reitin Citynomadi-palvelusta Kaakko135-palvelukokonaisuuden alta. Matkailun mobiilireittien tuotanto kuuluu Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin Active Park –hankkeeseen, jota rahoittavat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.Lisätietoja Kaakko135° mobiilioppaasta ja matkailun kehittämistyöstä seudulla:
projektipäällikkö Johanna Heinonen, puh. +358 40 190 2524, johanna.heinonen@cursor.fi
projektipäällikkö Noora Kiili, puh: +358 40 190 2573, noora.kiili@cursor.fi

Lisätietoja Uuno Klamista:
Siru Ahopelto, Kaakon Luonto ja Kulttuuri ry, puh. +358 40 519 2375, siru.ahopelto@gmail.com

Marjo Luomi, Kaakon Luonto ja Kulttuuri ry, puh. +358 40 190 2575, marjo.luomi@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs