Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Ulkoministeriön kolme viestiä Matkamessuilla: matkustusilmoitus, matkustustiedote ja matkavakuutus

Ulkoasiainministeriö

Ulkoministeriön kolme viestiä Matkamessuilla: matkustusilmoitus, matkustustiedote ja matkavakuutus

Julkaistu: 21.01.2010 klo 10:15
Julkaisija: Ulkoasiainministeriö

Ulkoministeriö on harvinainen näytteilleasettaja Matka 2010 -messuilla: se haluaa vähentää asiakaskuntaansa. Ministeriön messuosastolla kerrotaan, kuinka jokainen matkailija voi tehokkaasti vähentää mahdollisuuksiaan päätyä ministeriön konsuliasiakkaaksi. Matkalle lähtijän kolme kulmakiveä ovat matkustusilmoitus, matkustustiedote ja matkavakuutus.

Ulkoministeriö on harvinainen näytteilleasettaja Matka 2010 -messuilla: se haluaa vähentää asiakaskuntaansa. Ministeriön messuosastolla kerrotaan, kuinka jokainen matkailija voi tehokkaasti vähentää mahdollisuuksiaan päätyä ministeriön konsuliasiakkaaksi. Matkalle lähtijän kolme kulmakiveä ovat matkustusilmoitus, matkustustiedote ja matkavakuutus.

Matkustustiedotteet kertovat eri maiden matkustusturvallisuustilanteesta. Tiedotteet laaditaan Suomen edustustoissa. Matkustustiedotteet ovat luettavissa ministeriön verkkosivuilta formin.finland.fi, mobiilipalvelusta wap.formin.fi sekä saatavilla lyhyinä tekstiviesteinä, jotka voi tilata numeroista 16 358 tai +358 400 358 300. Matkustustiedotteita laaditaan 160 maasta, minkä lisäksi matkalaisia ohjataan lukemaan muiden maiden matkustustiedotteita.

Matkustusilmoitus kannattaa tehdä ennen matkaa. Erityisen tärkeää tämä on omatoimimatkailijoille, sillä hätätilanteessa edustuston on mahdollista tavoittaa ne matkailijat, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen eli joiden maassa olosta edustusto on saanut tiedon. Matkustusilmoituksen voi tehdä ministeriöön tai edustustoon. Ohjeet löytyvät ministeriön verkkosivuilta formin.finland.fi/palvelut/matkustus/ilmoitus/.

Nämä ulkoministeriön tarjoamat matkustusturvallisuuspalvelut on tarkoitettu matkailijoiden matkapäätöksen avuksi, mutta viime kädessä jokainen matkaan lähtijä on itse vastuussa matkastaan.

Tarvittaessa edustustot antavat konsuliapua Suomen kansalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville ulkomaalaisille. Konsuliapu tarkoittaa kuitenkin neuvontaa ja käytännön asioiden hoidossa avustamista. Matkailijalle syntyviä ylimääräisiä kustannuksia edustusto ei sen sijaan voi korvata. Kattavan matkavakuutuksen ottaminen onkin sen vuoksi kaikille matkustajille ehdottoman tärkeää. Myös muiden Pohjoismaiden ja EU-maiden edustustot auttavat suomalaisia silloin, kun Suomella ei ole edustustoa kyseisessä maassa.

Matkustustiedotteiden seuraamisesta, matkustusilmoitusten tekemisestä ja matkavakuutuksen ottamisesta muistutetaan nyt myös UM:n omalla kanavalla YouTubessa osoitteessa www.youtube.com/forminfinland/.

6m51:llä tavataan

Tervetuloa tutustumaan ulkoministeriön matkustusturvallisuuspalveluihin Helsingin Messukeskukseen 22.-24. tammikuuta osastolle 6m51. Ulkoministeriön kaikki kolme ministeriä ovat messuyleisön tavattavissa. Ulkoministeri Alexander Stubb vierailee messuilla perjantai-iltapäivällä 22. tammikuuta kello 15.00 ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen tuntia aikaisemmin kello 14.00. Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Jan Vapaavuori on tavattavissa lauantaina 23. tammikuuta kello 15.00.

Lisätietoja: konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen, puh. 040 578 8185, ja viestintäyksikön päällikkö Juha Markkanen, puh. 040 520 3925

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs