Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tutkimus: Matkailun tietoaineistoja hyödynnetään matkailuyritysten liiketoiminnassa monipuolisesti

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tutkimus: Matkailun tietoaineistoja hyödynnetään matkailuyritysten liiketoiminnassa monipuolisesti

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 08:31
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Matkailu- ja majoitustilastoja hyödynnettiin eniten tietoaineistoista. Tuoreista Matkailun tietoaineistoista hyödyllisimmiksi arvioitiin Visit Finlandin markkinakatsaukset eri kansallisuuksittain sekä Matkailijatutkimus 2014. Matkailun tietoaineistojen tunnettavuudessa ja hyödyntämisessä on vielä toivomisen varaa.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja TEM:n matkailun tietoaineistojen hyödynnettävyystutkimus selvitti, että 68 prosenttia tutkimukseen osallistuneista matkailuyritysten edustajista hyödyntävät matkailun tietoaineistoja liiketoiminnassaan monien liiketoiminnan osa-alueiden kehittämiseen ja seurantaan.

Tutkimukseen osallistui 188 matkailuyritysten edustajaa. Vastaajista lähes puolet vastaajista (43 %) oli hyödyntänyt matkailu- ja majoitustilastoja. Matkailu ja majoitustilastoista hyödyllisimmiksi arvioitiin matkailijoiden rahankäyttö(kulutus), matkailijoiden vuosittaiset ja kuukausittaiset yöpymiset saapumismaittain. Aika- tai resurssipula osoittautui pääsyyksi, jos matkailun tietoaineistoja hyödynnetty. Tällaisia yrityksiä oli peräti kolmannes (32 %) tutkimukseen osallistuneista yrityksistä.

Matkailun tietoaineistoja hyödynnettiin matkailuyrityksissä myyntiin- ja markkinointiin (67 %), tuotekehitykseen (41 %) ja strategiseen suunniteluun (36 %), budjetointiin ja liiketoiminta suunnitelmaan laatimiseen (27 %), kansainvälistymiseen (17 %), investointeihin ja muihin rahoituspäätöksiin (14 %) sekä yleiseen seurantaa (1 %).
Suosituimpia tietolähteitä olivat Visit Finlandin, Maran ja Tilastokeskuksen verkkosivut.

Matkailun toimialaraporttien kehityskohteet

Aikaisemmin julkaistut matkailun toimialaraportit koettiin edelleen hyödyllisiksi. Seuraavaksi julkaistavan matkailun toimialaraportin toivottiin sisältävän tulevaisuuteen suuntautuvia ennusteita ja trenditietoa, tiivistelmää tärkeimmistä koti- ja ulkomaisista matkailijasegmenteistä sekä tiivistelmää tärkeimmistä matkailututkimuksista. Matkailun toimialaraportin laajuudeksi vastaajat toivoivat tiiviin 20 sivun tietopaketin. Vastaajista yli puolet toivoivat seuraavan matkailun toimialaraportin aiheeksi matkailun yleistoimialaraporttia kaikista matkailun toimialoista.

Lisätietoja:
Juha Riikonen, puh +358 40 863 5330, juha.riikonen@myy.haaga-helia.fi
Markus Häyhtiö, puh + 358 45 1200 304, markus.hayhtio@haaga-helia.fi
Haaga-Helia, Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki, puh. (09) 229 611

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs