Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tutkimus: Joka viidenneltä puuttuu matkavakuutus

Rantapallo

Tutkimus: Joka viidenneltä puuttuu matkavakuutus

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2012 klo 11:24
Julkaisija: Rantapallo

Tutkimus suomalaisten matkailijoiden vakuutustottumuksista

Suurin osa suomalaismatkailijoista varautuu matkalla mahdollisesti odottaviin ikäviin yllätyksiin ottamalla jokaiselle matkalleen sekä matka- että matkatavaravakuutuksen. Kuitenkin jopa joka viides luottaa pelkkään hyvään onneen ja jättää vakuutukset solmimatta.

Rantapallo.fi-matkailusivuston tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten matkailijoiden tottumuksia ja mielikuvia matkavakuutuksista. Tutkimuksen toteutti opinnäytetyönään Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun matkailun koulutusohjelmasta valmistunut Jenni Haajanen.

Matkavakuutusten vertailu voi olla vaikeaa

Valtaosalla kyselyyn vastanneista matkailijoista (74 %) oli tällä hetkellä voimassaoleva matkavakuutus. Lainkaan matkavakuutusta ei ollut reilulla viidenneksellä (22 %) vastaajista. Epätietoisuuttakin ilmeni, sillä noin kolme prosenttia vastaajista ei tiennyt, onko heillä voimassaolevaa matkavakuutusta vai ei.

Kuluttajien tiedoissa eri vakuutustyypeistä on aukkoja. Jotkut matkavakuutukset solmitaan koskemaan vain yhtä matkaa, kun taas toiset ovat voimassa automaattisesti ympäri vuoden riippumatta matkojen määrästä.

- Moni matkailija ei ymmärrä eri vakuutustyyppien eroja eikä huomaa vertailla jatkuvan ja määräaikaisen vakuutuksen kustannuksia, kertoo Haajanen.

- Jatkuva matkavakuutus on kuitenkin selkeästi määräaikaista suositumpi vakuutustyyppi, sillä peräti 71 % vakuutuksen ottaneista vastaajista oli valinnut sellaisen. Jatkuva vakuutus kannattaa kustannuksiltaan jos matkoja kertyy vuoden aikana enemmän kuin yksi.

Moni jättää vakuutuksen säästösyistä

Noin viidennes vastaajista kertoi matkustavansa ilman vakuutusta. Heistä 45 % ei osannut mainita mitään erityistä syytä päätökseensä. Syyn maininneista suurin ryhmä (17 %) jätti vakuutuksen ottamatta taloudellisin perustein: vakuutus koettiin liian kalliiksi. Lisäksi 10 % mainitsi vakuutuksen turhaksi ja 5 %:n mielestä vakuutuksen hankkiminen on liian monimutkaista ja aikaa vievää.

- Vakuutuksen jättäminen rahasyistä voi tuoda hetkellisen säästön, mutta kyse on pikkusummasta verrattuna kustannuksiin esimerkiksi vakavassa sairastapauksessa, jossa tarvitaan erikoishoitoa tai ambulanssilento kotimaahan. Tässä mielessä on yllättävää, että joka viides on valmis kantamaan tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien eurojen riskin verrattuna 50-100 euron vakuutuskustannuksiin vuodessa, pohtii Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn.

Taustatietoa tutkimuksesta

Verkkokyselynä Rantapallo.fi-sivustolla toteutettuun tutkimukseen vastasi lähes 6 000 henkilöä, joista 77 % oli naisia ja 23 % miehiä. Vastaajien ikä jakautui alle 20-vuotiaista yli 70-vuotiaisiin asti. Vastaajista suurin osa matkustaa vähintään kerran vuodessa ulkomaille, noin joka viides matkustaa harvemmin kuin kerran vuodessa ja ainoastaan 1 % ei matkusta koskaan ulkomaille.

Tutkimus toteutettiin Haaga-Helia -ammattikorkeakoulun opinnäytteenä ja se on luettavissa kokonaisuudessaan Theseus-tietokannassa.

Lisätietoja

Tutkimuksen toteuttaja

Jenni Haajanen
040 8301 868
jenni.haajanen@gmail.com

Rantapallo Oy

Päätoimittaja Riikka Krenn
040 5477 682
riikka.krenn@rantapallo.fi

Rantapallo.fi

 

Suomen suosituin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, alan uutiset, keskustelut, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut. http://www.rantapallo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs