Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Turun kesä on kaupunkikulttuuria saariston sylissä

Turun kaupunki

Turun kesä on kaupunkikulttuuria saariston sylissä

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 11:00
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kesä tarjoaa jälleen lukuisia tapahtumia, jotka houkuttelevat kaupunkiin väkeä läheltä ja kaukaa. Merellisen Turun kesä ja Aurajoen varren ”kesäolohuoneen” avaa Jokisataman avajaiset -tapahtuma 20. - 22.5.

Varsinainen superviikonloppu koetaan heinäkuun lopussa 27. - 31.7, jolloin Suomen kesän suurin merellinen tapahtuma Swan juhlaregatta tuo Turkuun maailman kauneimmat Swan-purjealukset. Veneilyväen seuraksi kaupunkiin saapuu sekä ravikansaa että musiikkiyleisöä. Samana viikonloppuna juostaan Metsämäen raviradalla Kuninkuusravit ja keskustassa taas viihdyttää legendaarinen kaupunkifestivaali Down By The Laituri. Merellisyyden, kulttuurin ja raviurheilun värittämä viikonloppu on erinomainen esimerkki Turun yhdestä sloganista ”kaupunkikulttuuria saariston sylissä”.

Toinen vilkas viikonloppu koetaan kuukautta aiemmin 29.6. - 3.7., jolloin Suurtorin valtaavat Keskiaikaiset markkinat sekä hevosturnajaiset. Niiden lisäksi kaupungissa järjestetään samaan aikaan Käsityöläismarkkinat Aurajokirannassa, Aura Cup -jalkapalloturnaus, Paavo Nurmi Marathon sekä Maantiepyöräilyn SM-kisat.

Kevät-kesäkaudella Turussa pääsee haastamaan itsensä liikunnan parissa. Kokonaan uudenlainen liikuntatapahtuma on RunFest, joka täyttää Kupittaanpuiston toukokuisena torstai-iltana. Tapahtuma on avoin joukkueille, jotka voivat ohjata oman osansa tuotosta haluamaansa hyväntekeväisyyskohteeseen ja viihtyä illan liikunnan ja Runfest-piknikin parissa. Suuren urheilujuhlan tuntua koetaan huipputason yleisurheilijoiden kautta Paavo Nurmi Gameseissa kesäkuun lopulla. Tänä vuonna Turussa kilpaillaan myös hieman harvemmin nähdyssä lajissa: Vapaasukelluksen MM-kisat käydään Impivaaran uimahallissa
25.6 - 3.7.

Musiikki- ja kulttuuritapahtumia löytyy joka makuun. Ruisrock soi jälleen heinäkuun toisena viikonloppuna suurelle yleisölle. Vaihtoehtoisempaa poljentoa tarjoavat Turku Modern, kolmatta kertaa järjestettävä H2Ö sekä elokuinen Aura Fest. Turun musiikkijuhlat järjestetään monipuolisella ohjelmistolla 11. - 20.8. Lapsiperheille suunnatuista musiikkitapahtumista suurimmat ovat perinteisesti kesän aloittava Seikkisrock sekä Musapiknik lomakauden lopulla 7.8.

Turun tapahtumat ja harrasteet kokoaa uusittu tapahtumakalenteri www.turkukalenteri.fi

Turun seudun matkailutarjonta löytyy osoitteesta: www.visitturku.fi

#visitturku #kissmyturku #suomensaaristo

 

Paavo Nurmi Games 29.6.2016

Paavo Nurmi juoksi Turun ja koko Suomen maailmankartalle. Paavo Nurmi Games (PNG) on osa Paavo Nurmen muistoa kunnioittavaa Paavo Nurmi Festivalia. Paavo Nurmen kilpailuperinne alkoi vuonna 1957 Paavo Nurmen täyttäessä 60 vuotta. Vuonna 2015 kisatapahtumia seurasi Turun Urheilupuistossa 12 000 katsojaa ja televisio välitti kisatapahtumat 51 maahan.

Vuonna 2016 Paavo Nurmi Games kokoaa kansainväliset ja kotimaiset yleisurheilutähdet Paavo Nurmen stadionille keskiviikkona 29.6. PNG on Suomen kovatasoisin vuosittain järjestettävä yleisurheilukilpailu. Vuonna 2015 PNG oli Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) maailmanlaajuisesti yli 700 kilpailua sisältävässä rankingissa sijalla 34. Olympiavuonna 2016 Paavo Nurmen stadionilla nähdään entistä kovempia kohtaamisia.

Swan 50th Anniversary Regatta 27. - 31.7.2016

Aurajoen rannoille lipuu kesällä yli 100 venekaunotarta kun Turun Pursiseura ja Nautor’s Swan isännöivät yhteistyössä Turun kaupungin, Turun Sataman ja Forum Marinumin kanssa Swan 50th Anniversary Regattaa. Nautorin ja perinteisten Swan-purjeveneiden 50-vuotisjuhlaa vietetään niin Turun historiallisessa sydämessä kuin sen ainutlaatuisessa saaristossakin.

- Olemme todella iloisia siitä, että Nautor päätti aloittaa juhlavuotensa tapahtumat Suomessa järjestettävällä regatalla. Nautorin hieman yli 2 000 Swan-purjeveneestä vain muutama kymmenen on jäänyt alun perin Suomeen ja kaikkiaan maassamme on hieman yli 100 Swania. Regattaan odotamme yli 100 venettä noin kymmenestä eri maasta, Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä sanoo.

Kuninkuusravit 29. - 31.7.2016

Kuninkuusraveja on järjestetty aina vuodesta 1924 ja Turussa ne järjestetään nyt kuudetta kertaa. Kolme ensimmäistä ravijuhlaa vietettiin Kupittaan vanhalla radalla, ja tämä on nyt kolmas kerta, kun Metsämäki isännöi Kuninkuusravit.

Ravit tarjoavat tapahtumia perjantaista sunnuntaihin niin, että lauantaina ja sunnuntaina kisataan kuninkaallisista titteleistä ja jo perjantaina ravikansaa kutsutaan paikalle ilmaisiin lounasraveihin. Perjantain kohokohta on myös Kunkkarilegendat -lähtö, johon kutsutaan 12 takavuosien menestysohjastajaa, joiden suojatti on kuninkaallisen tittelin saavuttanut. Tapahtumat Metsämäessä alkavat kaikkina päivinä klo 12. Kuninkuusravit 2016 odottaa Metsämäkeen ja Turkuun yli 50 000 kävijää. Myös dbtl:n kanssa yhteistyössä järjestettävästä perinteisestä lauantain iltajuhlasta odotetaan menestystä.

Nordklang16 -koulutusfestivaali 3. - 7.8.2016

Elokuun alussa Turkuun odotetaan vähintään 1200 kuorolaulajaa Suomesta, Pohjoismaista ja maailmalta. Nordklang16 on kuorolaulajien koulutusfestivaali, jossa kuorolaulajat ryhmittyvät uusiin kokoonpanoihin ja perehtyvät valitsemaansa kuorogenreen neljän päivän ajan. Festivaali on Pohjoismaiden ylimmän kuoroelimen Nordisk Korforumin tapahtuma, ja käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Laulajain ja Soittajain Liiton (Sulasol) Varsinais-Suomen piiri.

Laulajia varten Turkuun on saapumassa ennätyksellinen keskittymä Pohjoismaiden ja Baltian johtavia kuoronjohtajia. Esimerkiksi Viron kuoromusiikin tähti, säveltäjä Pärt Uusberg sekä liettualainen huippusäveltäjä Vaclovas Augustinas tulevat vetämään omaan musiikkiinsa keskittyviä työpajoja. Festivaalin aikana järjestetään myös kaikelle yleisölle tarkoitettuja konsertteja. Festivaalin aikana esiintyvät turkulainen Key Ensemble, helsinkiläinen Spira Ensemble sekä tanskalainen jazzyhtye Touché.

Vaikka festivaali on suunnattu yksittäisille laulajille, tulee mukaan myös kokonaisia kuoroja, jotka tuovat Turun elokuun kulttuuritarjontaan upeita konsertteja. Kuorojen esiintymispaikaksi Nordklang16 hakee festivaalipäiville mukavia ja sopivia, uusia ja yllättäviä paikkoja teemalla ”Kutsu kuoro kylään”. Paikka voi olla taloyhtiön piha, työpaikka tai jotain muuta. Parhaat ehdotukset palkitaan konsertilla joko puolenpäivän aikaan tai illalla. Kuoroja voi kutsua kylään sähköpostitse info@nordklang.fi

Challenge Turku 13. - 14.8.2016

Turku on kesällä kansainvälisen triathlonkisan näyttämönä, kun CHALLENGEFamily järjestää kisat Turussa 14.8. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Turku Triathlon Weekend valittiin CHALLENGE-perheen kisakohteeksi sijainnin ja uniikin kisanäyttämön takia.

Viime vuoden TTW:n tapaan CHALLENGETurku kisataan ainutlaatuisessa kansallismaisemassa: uintiosuus 1,9 km suoritetaan Turun Aurajoessa, pyöräily 90 km Turun ympäristössä ja juoksu 21,1 km kantakaupungin joenvarsimaisemissa. CHALLENGETurku-kilpailussa kisataan puolimatkan triathlon sunnuntaina, lauantaina on luvassa nuorten kilpailu ja sprint-matka. Mukaan odotetaan noin tuhatta osallistujaa.

Maailmanlaajuisesti toimiva CHALLENGEFamily on nopeimmin kasvava triathlon-tapahtumien sarja. Kilpailuja järjestetään vuodessa 44 yhteensä 21 maassa. Pohjoismaissa Challenge-kisoja järjestetään tällä hetkellä Tanskan Billund-Herningissä ja Fredericiassa, Norjan Tønsbergissä sekä Islannissa.

Minnan metodit @ Turun musiikkijuhlat 17.8.2016: Kehon ja mielenhallinnan juhlat!

Minnan metodit on maksuton tunnin kestävä yleisötapahtuma, jossa yleisö pääsee harjoittamaan kehoa ja mieltä Minna Tervamäen johdolla. Tapahtuma järjestetään Veritas Stadionilla keskiviikkona 17. elokuuta klo 17.

Keskiössä ovat liikkuvuutta lisäävät sekä kehoa avaavat harjoitukset. Kokonaisuus lisää ymmärrystä omasta kehosta ja mielen voimasta, ja tarjoaa arkeen runsaasti inspiraatiota. Minna Tervamäki on arvostettu ja palkittu Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Nykyään hän luennoi sekä opettaa rentoutumistaitoja ja Minnan metodeja. Harjoitusten taustalla on Minnan oma ”Minnan metodit” -kirja, joka käsittelee henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Lisätietoja:

Paavo Nurmi Games: Jari Salonen, toimitusjohtaja, p. 0500 627 973
Swan 50th Anniversary Regatta: Samuli Salanterä, kommodori, Turun Pursiseura, p. 044 505 5005
Kuninkuusravit: Ilmari Halinen, toimitusjohtaja, Metsämäen ravirata, p. 040 510 3556, Laura Ruohola, viestintä- & markkinointipäällikkö, Kuninkuusravit, p. 040 595 0904
Nordklang16: Harri Lindblom, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, p. 040 5765 270
Challenge Turku: Heikki Jaatinen, SBR Finland Oy, p. 040 705 0615
Minnan metodit @ Turun musiikkijuhlat: Liisa Ketomäki, toiminnanjohtaja, p. 02 2620 814

Liitetiedostot

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs