Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tulevaisuuteen sijoittuva teatteriteos täydentää Merenkurkun maailmanperintöalueen juhlavuoden

Metsähallitus

Tulevaisuuteen sijoittuva teatteriteos täydentää Merenkurkun maailmanperintöalueen juhlavuoden

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2016 klo 13:45
Julkaisija: Metsähallitus

Vuoden harrastajateatteri Ramppi on sopinut Metsähallituksen kanssa teatteriteoksen toteuttamisesta. Katsojat viedään tulevaisuuteen, jossa maailmanperintö on vain harvojen oikeus. ”Toivomme, että teatterin kautta pääsemme kiinni suuriin kysymyksiin”, Maailmanperintökoordinaattori Kari Hallantie sanoo. 

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi on aloittanut yhteistyön Metsähallituksen kanssa. Työn alla on luonnonkatastrofia kuvaava teos, joka saa ensi-iltansa Vaasassa lokakuussa 2016. 

”Toivomme, että Rampin väki tekisi oman näköistään teatteria, jonka kautta päästään kiinni suuriin kysymyksiin”, maailmanperintökoordinaattori Kari Hallantie sanoo. 

Teatteriteos täydentää Merenkurkun 10-vuotisjuhlaa, jota vietetään pitkin vuotta erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja kirjoituskilpailun merkeissä. 

Rampin näytelmä Ihmiskunnan perintö avaa nuoremman polven näkökulman maailmanperinnön suojeluun. Teoksen käsikirjoittaa Jukka Jaatinen ja ohjaa Emppu Kannasto. Molemmat tekijät ovat pitkän linjan ylioppilasteatterilaisia. Näytelmä on samalla osa 25-vuotiaan Rampin omaa juhlavuotta. 

Ihmiskunnan perintö on aihelähtöinen näytelmä, joka pohtii maapallon ja luonnon tilannetta. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen, jossa maailma on luonnonkatastrofin kourissa. Tässä tulevaisuuden maailmassa luonnosta on tullut ainoastaan pienten varakkaiden piirien etuoikeus, arvokas elämys, josta tavalliset ihmiset voivat vain haaveilla. 

Näytelmä avaa Vaasan ylioppilasteatterin ja Maailmanperintöaluetta hallinnoivan Metsähallituksen välillä yhteistyön, jonka tavoitteena on tuoda maailmanperinnön pohdiskeluun nuoremman, urbaaniin maailmaan kasvaneen sukupolven näkökulmaa. 

”Mistä maailmanperinnössä on kyse, miksi sitä suojellaan ja miltä? Ramppilaisten näytelmässä koko ihmiskuntaa ja kaikkia ihmisiä varten tehdyn maailmanperinnön suojelun merkitys tulee esiin käänteisen, dystooppisen tarinan kautta”, Hallantie pohdiskelee. 

Merenkurkun juhlavuosi on alkanut kirjoituskilpailulla. Minun maailmanperintöni -kisaan voi osallistua millä hyvänsä kielellä elokuun alkuun saakka, ja kilpailun päätuomari on kirjailija Antti Tuuri. Myös Yleisradio juhlistaa vuotta muuttamalla viikoksi maailmanperintökohteen ytimeen, meren rannalle Mustasaaren Svedjehamniin. Radio Suomen ja Radio Vegan studiot rakennetaan Salteriet-kahvilaan ja Merenkurkku on näkyvästi esillä Ylen ohjelmissa niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin 13.–19.6.2016. 

Lisätietoja: 

  • Kari Hallantie, maailmanperintökoordinaattori, p. 040562555, Metsähallitus, kari.hallantie@metsa.fi 
  • Hanna Mellberg , tuottaja, p. 0504116576, Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi
  • Veikko Leinonen, tapahtumatuottaja, p. 0406737481, Metsähallitus 
  • Merenkurkun 10-vuotisjuhlan tapahtumat: merenkurkku.fi
  • Tietoa maailmanperintöalueesta: www.luontoon.fi/merenkurkku

 

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs