Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Toimituksille tiedoksi: Suomi matkailun solmukohtana

Työ- ja elinkeinoministeriö

Toimituksille tiedoksi: Suomi matkailun solmukohtana

Kutsu.
Julkaistu: 31.03.2014 klo 12:36
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori käynnisti vuoden alussa matkailun kärkihankkeen. Sen tavoitteena on lisätä Suomen matkailullista vetovoimaa, tukea matkailuelinkeinon kilpailukykyä ja kasvua ja nostaa arvostusta. Hankkeeseen kuuluu neljä alueellista tilaisuutta, joissa alan paikalliset toimivat saavat äänensä kuuluviin. Etelä-Suomen matkailun aluetilaisuus järjestetään

torstaina 3.4. klo. 9.00-15.00
Rantasipi Airport Congress Center, Robert
Huberin tie 4, Vantaa

Tilaisuuden kärkenä on Suomi kansainvälisen lentoliikenteen ja risteilymatkailun solmukohtana. Esillä ovat myös matkailun rahoitus sekä Matkailun edistämiskeskus MEK:n ja Finpron tuleva fuusio.

Tiedotusvälineillä on mahdollisuus haastatella elinkeinoministeri Vapaavuorta työryhmätyöskentelyn alkaessa noin klo 11.00. Toimitukset ovat myös tervetulleita seuraamaan tilaisuutta.

Pääkaupunkiseutu lähialueineen on maamme matkailun tärkein suuralue. Helsinki on kohteena omaa luokkaansa tunnettuuden, kokonsa ja tarjontansa puolesta. Kilpailijat löytyvät rajojemme ulkopuolelta muista Pohjoismaista, Itämeren piiristä ja Euroopasta.

Pääkaupunkiseudulla on tarjolla runsas matkailutarjonnan kirjo, infrastruktuuri on hyvä ja palvelut toimivat ympärivuotisesti. Alueen liikenteellisten solmukohtien kautta kulki viime vuonna ennätysmäärä matkustajia. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä nousi 15,3 miljoonaan matkustajaan (+2,8 %), Helsingin satamien matkustajaliikenne 11,6 miljoonaan matkustajaan ja kansainvälisten risteilymatkustajien määrä 420 000:een.

Tilaisuuden ohjelmaan ja matkailun kärkihankkeeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa
http://www.tem.fi/matkailu2014

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Pihla Väänänen, TEM, p. 029 504 7587

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs