Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistojen kuusi uutta matkailutuotetta vauhdittavat yrittämistä

Metsähallitus

Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistojen kuusi uutta matkailutuotetta vauhdittavat yrittämistä

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 11:03
Julkaisija: Metsähallitus

Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistoihin on kehitetty vuoden aikana kuusi uutta matkailupalvelua, jotka tukeutuvat kansallispuistoihin ja edistävät terveyttä ja hyvinvointia. Samalla näiden alueiden yritysverkostot ovat monipuolistuneet ja lujittuneet. Samaa kansallispuistotuotteiden kehittämismallia pyritään jatkossa hyödyntämään myös muualla Suomessa.

Tiilikkajärven kansallispuistoon syntyi kaksi uutta palvelua: hyvän olon viikonloppu Metsäkartanolla ja melontaretki Tiilikalla. Etelä-Konneveden kansallispuistoon syntyi neljä tuotetta: liikunnallinen talvinen viikonloppu, Kalasääsken vesillä -melontaretki, mukava ekoristeily ja risteily historiallisella hinaajalla.

Palvelut on kehitetty ja testattu Kansallispuistomatkalla hyvinvointiin -hankkeessa. Mukana olleet yritykset kertoivat saaneensa hankkeesta erityisesti tarpeellisista lisäkoulutusta tuotteistamiseen, hinnoitteluun ja markkinointiin, niin että tuotekehittely sujuu nyt entistä järjestelmällisemmin ja ammattimaisemmin.

”Hanke innoitti vanhojakin yrityksiä kehittelemään lisää tuotteita luonnon hyvinvointivaikutusten ympärille. Luonto ja hyvinvointi on edelleen nouseva trendi, jonka varaan kannattaa rakentaa matkailutuotteita jatkossakin”, toteaa Jari Korkalainen, Luontomatkailu- ja nuorisokeskus Metsäkartanon johtaja.  

Hankkeen loppuseminaari kokosi yhteen matkailuyrittäjiä ja asiantuntijoita Siilinjärven Kunnonpaikkaan 18. elokuuta.

”Liikunta edistää tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia ja sitä kautta on rakennettavissa myös lisäarvoa matkailun yritystoimintaan. Suomen valtteja ovat luontoarvot, ekologisuus, ympäristön kunnioittaminen ja puhtaus ja niitä voitaisiin hyödyntää vielä huomattavasti nykyistä enemmän innostettaessa matkailijoita luontoon liikkumaan”, totesi Tommi Vasankari, UKK-instituutin johtaja hankkeen loppuseminaarissa.

Kansallispuistomatkalla hyvinvointiin -hankkeen hallinnoija ja päätoteuttaja on Metsähallitus. Hankkeen osatoteuttajana toimii Savonia-ammattikorkeakoulu.  Hanketta rahoittavat Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan Sosiaalirahastosta, Metsähallituksen luontopalvelut, Savonia-ammattikorkeakoulu, Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano sekä Konneveden, Rautalammin ja Rautavaaran kunnat.

Lisätietoja:
Hankkeesta:
Metsähallitus luontopalvelut, projektipäällikkö Liisa Kajala:
liisa.kajala(at)metsa.fi, puh. 0400 233 571

Liikunnan terveysvaikutuksista:
UKK-instituutti, johtaja Tommi Vasankari
tommi.vasankari(at)uta.fi, puh. 040 5059 157

Yritysten näkökulmasta hankkeeseen:
Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano, johtaja Jari Korkalainen
jari.korkalainen(at)metsakartano.com, puh. 040 839 6353

Hankkeen aikana pidetyt seminaari- ja työpajaesitelmät:
http://www.metsa.fi/kansallispuistomatkalla-hyvinvointiin/aineistoja

Liitteinä olevat kuvat ovat käytettävissä tiedotteen julkaisun yhteydessä. Kuviin tieto: Metsähallitus/Petri Jauhiainen
Kuvien aiheena: Hyvänolon viikonloppu Tiilikkajärven kansallispuistossa

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs