Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Tervetuloa Vuori-Kalajan kotalaavun ja luontopolun avajaisiin 15.6.2016

Metsähallitus

Tervetuloa Vuori-Kalajan kotalaavun ja luontopolun avajaisiin 15.6.2016

Kutsu.
Julkaistu: 07.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Metsähallitus

Etelä-Konneveden kansallispuiston kesäkausi käynnistyy Vuori-Kalajan kotalaavun ja luontopolun avajaisilla keskiviikkona 15.6. klo 12-16. Tapahtumassa on paikalla Metsähallituksen henkilökuntaa ja Konneveden ja Rautalammin kuntien sekä alueen kehittämishankkeiden rahoittajien edustajia. Tilaisuus on avoin yleisölle. Tervetuloa tutustumaan uusiin rakenteisiin sekä keskustelemaan kansallispuistosta.

Törmälän loma- ja kurssikeskus tarjoaa Vuori-Kalajan kotalaavulla kahvia ja tikkupullaa ja Metsähallitus konnevetisen Juonolan tilan makkaraa klo 12-16. Klo 13.30 kotalaavulta lähtee opastettu luontopolkukierros Kalajanvuorelle.

Luontopolku esittelee kansallispuiston luontoa ja historiaa
Kalajan kierros –luontopolku alkaa Kalajan pysäköintialueelta ja on pituudeltaan 4,6 kilometriä. Reitin ensimmäinen kilometri Vuori-Kalajan kotalaavulle asti on helppokulkuista polkua. Kotalaavulta luontopolku jatkuu lammen ympäri, nousee Kalajanvuoren laelle ja laskeutuu sieltä takaisin kotalaavulle. Tämä osuus (2,6 km) on vaativa johtuen jyrkästä noususta ja laskusta. Vuoren laelta avautuva huikaiseva maisema palkitsee kuitenkin varmasti kipuamisen vaivan. Luontopolun varrella on kahdeksan alueen luonnosta ja historiasta kertovaa opastaulua. Niiden kuvituksen on maalannut lintutaiteilija Pekka Saikko, jonka omaleimainen maalaustyyli ja vankka luonnontuntemus tekevät tauluista taidetta luonnon keskelle.

Vuori-Kalajan kotalaavu soveltuu myös liikuntarajoitteisille
Vuori-Kalajan kotalaavu on rakennettu esteettömäksi niin, että myös pyörätuolilla liikkuvat voivat sitä käyttää avustajan kanssa. Liikuntarajoitteiset pääsevät autolla tai invataksilla kotalaavulle asti hakemalla Törmälästä puomin avaimen ja ajo-ohjeet. Kotalaavulla on myös invakäymälä.

Liitteenä kaksi kuvaa, joita saa käyttää tämän tiedotteen yhteydessä:

  • Ilves. Pekka Saikon maalaama ilves hiippailee Kalajan luontopolulla. Kuva: Metsähallitus / Pekka Saikko.
  • Vuori-Kalajan uusi kotalaavu. Kuva: Riikka Mansikkaviita

Lisätiedot:

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs