Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Taivalkosken Kylmäluoman suunnittelijat keräävät asukkaiden ja yrittäjien toiveita ja tarpeita

Metsähallitus

Taivalkosken Kylmäluoman suunnittelijat keräävät asukkaiden ja yrittäjien toiveita ja tarpeita

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 09:45
Julkaisija: Metsähallitus

Kylmäluoman hoito- ja käyttösuunnitelman valmistelu alkaa. Suunnitelman laatijat ovat tavattavissa Metsähallituksen Taivalkosken toimistolla 21.3. klo 12-17 

Metsähallitus aloittaa Kylmäluoman retkeilyalueen hoito- ja käyttösuunnitelman laadinnan maaliskuussa. Hoito- ja käyttösuunnitelmilla linjataan toimintaa kohdealueilla, sekä ohjataan virkistyskäyttöä ja luonnon suojelua. Keskeisiä teemoja Kylmäluoman alueella ovat monimuotoisten luontoarvojen turvaaminen, patikointi, kalastaminen sekä alueella harjoitettava metsätalous. 

Laadittavien suunnitelmien tavoitteena on sovittaa yhteen eri suojelu- ja käyttöarvoja sekä eri käyttäjäryhmien tavoitteita. Siksi paikallisten asukkaiden, yrittäjien, yhdistysten ja muiden sidosryhmien toiveet ja tarpeet ovat keskeisessä osassa alueiden käyttöä suunniteltaessa. Metsähallituksen tavoitteena on kaikkien paikallisten toimijoiden ja käyttäjäryhmien sitoutuminen yhdessä tehtyihin linjauksiin. 

Suunnittelun aikana järjestetään tilaisuuksia keskustella Kylmäluoman retkeilyalueen käytöstä suunnitelman tekijöiden kanssa. Suunnittelun etenemisestä tiedotetaan Metsähallituksen verkkosivuilla (www.metsa.fi/hks sivu ”kaikki valmisteilla olevat suunnitelmat”). 

Kylmäluoman retkeilyalueen luonto vaihtelee laakeista aapasoista mäntyvoittoisiin, kapeisiin ja jyrkkäpiirteisiin harjuihin, joiden välisistä karuista ja kirkasvetisistä järvistä ja lammista löytyy niin purotaimenta ja siikaa kuin pesäpaikkoja kalasääskelle ja kaakkurille. Retkeilyreiteissä painotus on päiväretkeilyssä, mutta yhdysreittejä lähialueille, kuten Hossaan ja Taivalkosken kautta Syötteelle, löytyy. Alueella voi kulkea ympäri vuoden; patikoiden, pyörällä, meloen, suksin. Ja kalakin kuuluu alueen vesissä syövän..

Suunnittelualueeseen kuuluu Kylmäluoman retkeilyalue, joka on kokonaisuudessaan Kylmäluoman Natura-aluetta. Alueen pinta-ala on 7360 ha. 

Hoito- ja käyttösuunnitelmaa pakertava erikoissuunnittelija projektiryhmineen on tavattavissa Metsähallituksen Taivalkosken toimistolla 21.3.2016 klo 12 - 17 (Sysitie 9). Tervetuloa tarinoimaan ja kuulemaan alueesta ja suunnitelman teosta! 

Lisätietoja: 

Eevamaria Harala 

Metsähallitus, Pohjanmaan luontopalvelut
Puh. 040 143 7185
Sähköposti eevamaria.harala@metsa.fi

Liitetiedostot

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs