Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suunnistamisen perustaitojen opas kaikille maastossa liikkuville

Karttakeskus

Suunnistamisen perustaitojen opas kaikille maastossa liikkuville

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2012 klo 10:39
Julkaisija: Karttakeskus

Suunnistaminen luonnossa on helppoa ja hauskaa, kun sen osaa! Karttakeskuksen syksyn uutuus Kompassi ja GPS – Pieni suunnistusopas neuvoo perusasiat suunnistamisesta sekä perinteisesti kartan ja kompassin avulla että GPS-paikantimen avustamana. Suunnistustaito vapauttaa liikkumaan luonnossa merkittyjen retkeilyreittien ulkopuolella ja itselle ennalta tuntemattomissa maastoissa, mikä avaa uusia mahdollisuuksia retkeilijöille, marjastajille, sienestäjille, metsästäjille ja kalamiehille.

Oppaassa tutustutaan aluksi kompassin rakenteeseen ja toimintaan, ilmansuuntiin, astejärjestelmään ja pohjoissuuntaan. Näiden perustietojen jälkeen otetaan vaiheittain suunta kartalta kompassiin ja harjoitellaan kulkemista maastossa kompassin avulla. Kompassin käytön ohella kartanlukutaito on tärkeä osa suunnistamista. Opas esittelee tärkeimmät maastossa liikkujan karttatyypit, opastaa lukemaan maastoa ja karttaa yhdessä, kertoo karttojen mittakaavoista, karttamerkeistä sekä kartan suunnastamisesta.

GPS-paikannin on loistava apuväline maastossa liikkuvalle. Oppaassa käydään läpi paikantimen käyttövinkkejä ja perusasetuksia erityisesti maastokäyttöä silmällä pitäen. Lisäksi tutustutaan erilaisiin koordinaattijärjestelmiin ja niiden esitysmuotoihin. Ohjeiden avulla onnistuu sekä koordinaattien siirtäminen kartalta GPS-laitteeseen että paikantimen näyttämän sijainnin löytäminen kartalta.

GPS-laitteen käyttäjän on muistettava pitää myös kartta ja kompassi mukana retkellä. Niiden avulla retki voi jatkua, vaikka laitteeseen tulisi vika tai paristot pääsisivät loppumaan. Silti kokenutkin suunnistaja voi joskus eksyä. Oppaan loppuun onkin koottu ohjeita ja neuvoja eksymisen ja muiden vaikeuksien varalle.

Pieni suunnistusopas on kestävälle kartongille painettu ja haitarille taitettu kaksipuolinen opas, josta voi helposti kääntää näkyviin tarvittavan osan. Opas kulkee kätevästi ja kevyesti mukana myös maastossa. Oppaan on kirjoittanut GPS-kouluttaja, yht. maisteri Samuli Miettinen.

Kompassi ja GPS – Pieni suunnistusopas
-  kaksipuolinen opas, haitaritaitto
-  koko avattuna 100 × 23 cm, taitettuna 12,5 × 23 cm
-  ISBN 978-952-266-069-5
-  suositushinta 9,90 €
-  myynti: www.karttakauppa.fi, jälleenmyyjinä hyvin varustetut kirjakaupat, tavaratalot ja retkeilyliikkeet

Lisätietoja oppaasta:
Aino Wuolijoki
tuotepäällikkö
puh. 0205 777 458
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Arvostelukappaleet sekä kuvat tuotteen kannesta:
Johanna Duarte
markkinointiassistentti
puh. 0205 777 416
sähköposti: johanna.duarte@karttakeskus.fi

Karttakeskus Oy
Karttakeskus Oy on Affecto Oyj:n kokonaan omistama, Suomen suurin ainoastaan paikkatietoratkaisuihin keskittyvä tietotekniikkatoimittaja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli runsaat 11,5 miljoonaa euroa, ja sillä on henkilöstöä noin 90. Karttakeskus tarjoaa digitaalisten navigointi- ja karttapalvelujen lisäksi asiakkailleen paikkatietokonsultointia, IT-ratkaisuja sekä ulkoistuspalveluja. Karttakeskus on Suomen suurin karttojen kustantaja ja jakelija.

Karttakeskus Oy
Puh. 0205 777 580
www.karttakeskus.fi
myynti@karttakeskus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs