Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suomen kartanot tarvitsevat lisää matkailuyhteistyötä

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen kartanot tarvitsevat lisää matkailuyhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 15:49
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomen kartanoiden matkailuyhteistyö on ollut vähäistä, mutta nyt aika on kypsä tiiviimmälle markkinoinnilliselle ja myynnilliselle yhteistyölle. Suunnitelmissa on mm. yhteisten www-sivujen luominen. Tämä käy ilmi HAAGA-HELIAn opiskelija Aleksi Dermedesiotiksen tekemästä tutkimuksesta, jossa yli puolet kartanoista haluaa tehdä tulevaisuudessa markkinointiyhteistyötä.

Puolet vastanneista ovat kartanoiden yhteisen markkinointisivuston kannalla ja vähän alle puolet haluaisi sivustolle myös suoran myyntimahdollisuuden. Valtaosa parantaisi tulevaisuudessa kartanoiden välistä myynnillistä yhteistyötä ja osa olisi valmis myös yhteismarkkinointiin ulkomailla.

Osa suomalaisista kartanoista haluaisi tiiviimpää yhteistyötä, ilmenee tuoreesta HAAGA-HELIAn opinnäytetyöstä ”Kartanoista vetovoimaa Suomen kulttuurimatkailuun”. Kyselyyn vastasi edustaja 43 kartanosta. Tutkimuksessa haastateltiin lisäksi Hahkialan Kartanon toimitusjohtajaa, Vuoristo Yhtiö Oy:n toimitusjohtajaa, A.Ahlström Oy:n palveluliiketoiminnan johtajaa, Katisten Kartanon omistajaa ja Mustion Linnan varatoimitusjohtajaa sekä Viron Matkailun edistämiskeskuksen Suomen aluejohtajaa.

Virossa kartanot ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jo pitkään. Monet niistä ovat luoneet yhteisiä tuotteita, joilla tavoitellaan uusia matkailijoita alueelle. Tähän olisi mahdollisuus myös Suomessa, sillä viime vuosina kartanoihin on palkattu ammattitaitoisia johtajia ja henkilökuntaa, jolla on pitkä kokemus hotelliketjuista.

Opinnäytetyö on kokonaisuudessaan luettavissa osoitteessa: https://publications.theseus.fi/handle/10024/77293

Lisätietoja:

ohjaaja, Kristiina Havas, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi
opiskelija, Aleksi Dermedesiotis, puh. 040 760 4070, aleksi.dermedesiotis@gmail.com

 

                      

 


HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 660 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs