Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suomalaiset toivovat lämmintä joulua

Finnmatkat

Suomalaiset toivovat lämmintä joulua

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 12:30
Julkaisija: Finnmatkat

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta haaveilee viettävänsä joskus joulua lämpimässä palmujen alla. Kaipuu valoon ja lämpöön sekä joulustressin välttäminen ovat tärkeimpiä syitä lähteä jouluksi ulkomaille. Matkalaukkuun saatetaan kuitenkin pakata tonttulakki ja taatelikakkukin, paljastaa Finnmatkojen joulukysely*, johon vastasi yli 1300 suomalaista.

Joka kolmas vastanneista oli joskus jo kokeillutkin joulun viettoa ulkomailla. Joulumatkalla oltiin yleisimmin yhdessä koko perheen kanssa ja usein lähisukulaisiakin oli mukana.

Vaikka moni myönsikin kaivanneensa ulkomailla nimenomaan suomalaista jouluruokaa, harva kuitenkaan vei mukanaan lomakohteeseen jouluateriatarpeita. Jouluateriaksi nautittiin useimmiten paikallista ruokaa ravintolassa tai hotellin järjestämä jouluillallinen. Toki matkustavaiselle jouluateria saatetaan tarjoilla joskus 10 000 metrin korkeudella lentokoneessakin.

Suurin osa vastaajista ei halunnut pakata joululomalleen mukaan mitään jouluista. Joululahjoja, kynttilöitä, tonttulakkeja, suklaakonvehteja, taatelikakkua ja jouluinen pöytäliina myönnetään kuitenkin sujahtaneen matkalaukkuihin.

”Joululiina pöydälle, joulumieltä ja puhelimella yhteys kotimaahan”, kiteyttää eräs vastaaja jouluaaton touhujaan vierailla mailla.

Kotimaan joulusta ikävöidäänkin ulkomailla eniten juuri perhettä, sukua ja ystäviä. Muita suurimpia jarruja joulumatkustamiseen ovat mm. taloudelliset syyt – joulusesongin matkat koetaan suhteellisen kalliiksi. Vähiten palmupuiden katveessa kaivataan joulustressiä sekä lunta ja pakkasta.

Kyselyyn vastanneista lähes kaksi kolmesta suunnittelee matkustavansa jouluna ulkomaille – jo tänä vuonna tai myöhemmin. Näistä useimpien haaveissa siintää joulu Thaimaassa tai Kanariansaarilla.

”Aina ollut lapsia, lastenlapsia, vanha äiti tai joku muu syy. Nyt vihdoin voisimme ja haluaisimme viettää joulun kaksistaan jossain muualla kuin Suomessa.”

 
Finnmatkojen suosituimmat joululomakohteet 2013:
1. Kanariansaaret
2. Thaimaa
3. Kap Verde
4. Arabiemiraatit
5. Meksiko

Finnmatkojen kautta joulua lämpimässä viettää tänä vuonna noin 10 000 suomalaista. Valtaosa tämän joulun matkoista on jo täynnä, mutta joitain hajapaikkoja löytyy vielä. Tänään torstaina avataan myyntiin parhaita paloja jo ensi vuoden joulumatkoista.

*Joulukysely toteutettiin Finnmatkojen Facebookissa 6.-12.12. Kyselyyn vastasi 1311 suomalaista (1107 naista ja 204 miestä).

 

Lisätietoja: Finnmatkat, viestintäjohtaja Anu-Eveliina Mattila, puh. 0303 60 355

 


Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 280 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel PLC:tä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs