Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suomalaiset matkailijat rakastavat klassikkokaupunkeja

A-lehdet Oy

Suomalaiset matkailijat rakastavat klassikkokaupunkeja

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 09:18
Julkaisija: A-lehdet Oy

Mondo Top 50 -kysely selvitti suomalaisten mielestä parhaat matkakohteet ja -palvelut vuonna 2015. Arvioitavana olivat kaupungit, rannat, kotimaankohteet, hotellit ja lentoyhtiöt.

 

Kaupunkikohteissa suomalaiset pitävät parhaimpina maailman suuria, tuttuja matkailukaupunkeja. Kaupunkien voittaja oli jo toisena vuonna peräkkäin New York, joka sai matkailijoilta parhaat arviot muun muassa ravintoloistaan, ostosmahdollisuuksistaan ja tunnelmastaan. Perässä seurasivat Lontoo, Berliini ja Pariisi.

 

Rantakohteissa näkyy sekä Meksikon että Välimeren alueen kasvava suosio suomalaisten keskuudessa. Vuoden 2015 parhaaksi rantakohteeksi matkailijat arvioivat Meksikon Playa del Carmenin. Välimeren kohteista sijoitustaan edellisvuoteen paransivat Kreeta, Alanya ja Mallorca. Kokonaan uusia listalle nousijoita olivat Sisilia, Marmaris ja Fuengirola.

 

Lentoyhtiöissä näkyi aasialaisyhtiöiden vahva edustus. Kymmenen kärjessä on peräti kolme aasialaisyhtiötä: Cathay Pacific, Singapore Airlines ja Japan Airlines. Parhaaksi lentoyhtiöksi matkailijat Turkish Airlinesin, joka otti ykkössijan myös viime vuoden kyselyssä.

 

Tänä vuonna uutena Mondo Top 50 -kysely selvitti myös liikematkailijoiden suosikkikohteet.

 

Katso täydellinen tuloslista osoitteesta mondo.fi/top50

 

Mondo Top 50 -kysely on matkailulehti Mondon vuosittainen matkakysely ja mittari suomalaisten matkailutottumuksille. Kyselyssä matkailijat arvioivat viimeisen vuoden aikana tekemänsä matkat. Mondo Top 50 toteutettiin 1.4.–31.7.2015, arvioita kyselyssä annettiin yli 13000. Tuloksessa kokonaisarvosana ja kohteen sijoitus listalla muodostuvat sen saamien pisteiden painotetusta keskiarvosta. Kysely toteutettiin yhteistyössä Ebookersin ja Carlson Wagonlit Travelin kanssa.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Mondon päätoimittaja Kati Kelola, kati.kelola@a-lehdet.fi, 050 369 9964

 

Mondo on 10 kertaa vuodessa ilmestyvä matkailulehti. Mondoa julkaisee A-lehdet Oy.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs