Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suomalainen teollisuus vahvasti esillä LumiLinnassa

Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.

Suomalainen teollisuus vahvasti esillä LumiLinnassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 12:45
Julkaisija: Kemin Matkailu Oy - Kemi Tourism Ltd.Tulevan talven LumiLinna esittelee kävijöilleen suomalaisen teollisuuden vaiheita – lumeen ja jäähän veistettynä tarinana. Juhlavuoden uusi yhteistyökumppani on Pohjoismaiden johtava maataloustraktoreiden valmistaja Valtra Group, jonka traktoreita myydään yli 75 maassa ympäri maailman.


Valtran viestintä- ja markkinointipäällikkö Hannele Kinnunen pitää LumiLinnaa hienona kokonaisuutena. "LumiLinna edustaa laadukasta suomalaista työtä ja tarjontaa. Yhteistyö sattuu hyvään saumaan uuden tuotteemme lanseerauksen suhteen. Haluamme välittää mielikuvaa Suomessa olevasta kansainvälisestä yrityksestä, joka valmistaa laatutuotteita ja palveluita. Tämän vuoden teema ja monien muiden laatua arvostavien suomalaisten yritysten mukanaolo sekä itse LumiLinna-konsepti tukevat omaa tavoitettamme.” Kinnunen näkee juhlavuoden teeman hienona tukena suomalaiselle teollisuudelle.


Kemin historiaan ja elinkeinoelämään kiinteästi kuuluva paperiteollisuus on osa nykypäivän suomalaista vientiteollisuutta. Linnan pitkäaikaiset yhteistyökumppanit, Metsä Group ja Stora Enso ovat mukana myös juhlavuonna.


”Veitsiluodon tehdas on tehnyt yhteistyötä LumiLinnan kanssa alusta saakka. Yhteistyö lähti siitä, että halusimme tarjota asiakasvieraillemme tehdaskäynnin lisäksi unohtumattoman elämyksen”, kertoo Stora Enson Veitsiluodon tehtaan tiedottaja Taisto Saari. Saaren mukaan monet tehdasvierailut Kemiin ajoitetaan nimenomaan LumiLinna-kaudelle asiakkaiden omasta toivomuksesta. Vuosittain uudistuva linna on erinomainen vierailukohde asiaohjelman rinnalla.
Saari iloitsee myös juhlavuoden teemasta: ”Kemiläinen metsäteollisuus on vahvasti esillä tulevan talven teemassa, joten sitä sopii aivan varmasti esitellä vieraillemme juhlavuoden ansaitsemalla ylpeydellä”.


Metsä Fibren Kemin tehtaan tiedottaja Minna Pirnes toteaa yhteistyön hyödyttävän molempia osapuolia. ”Suomalaisuus teemana sopii vahvasti Metsä Fibren ja Metsä Boardin tuotteisiin. Vierailu LumiLinnalla on oiva tilaisuus tutustuttaa myös ulkomaalaiset vieraamme kotimaiseen huippuosaamiseen. LumiLinna on mielenkiintoinen ja kysytty vierailukohde asiakkaidemme keskuudessa.” Metsä Fibre järjestää vuosittain mm. oman talviseminaarin, jonka yhteydessä osallistujat tutustuvat myös LumiLinnaan


Kemin LumiLinnan 20-vuotisjuhlakausi avataan lauantaina 24.1. LumiLinna on avoinna 25.1.-6.4.2015 päivittäin klo 10-18. LumiLinnojen historiaa ja rakentamista esittelevä näyttely avataan sisäsataman Tullimakasiinissa jo 19.12., ja se on avoinna koko juhlavuoden 2015.

Taustaa

Vuonna 1994 ilmoille heitetty ajatus suuresta lumilinnasta toteutui vuonna 1996 kun maailman suurin LumiLinna avattiin Kemiin. LumiLinna on vakiinnuttanut paikkansa sekä kotimaisena käyntikohteena että eksoottisena matkailutuotteena, joka tunnetaan ympäri maailman. Ensimmäisen Linnan rakentamisvaiheessa ei ollut vakiintuneita jää- ja lumirakentamistekniikoita vaan kaikki tehtiin kokeellisesti, yrityksen ja erehdyksenkin kautta. Tänä päivänä Kemin LumiLinna edustaa alansa kärkeä lumirakentamisessa sekä lumi- ja jäätaiteessa.


LumiLinnan kokonaisuuteen kuuluu 48-paikkainen LumiHotelli, lämmintä majoitustilaa Olokoloissa 26 yöpyjälle, 300-paikkainen LumiRavintola ja LumiKappeli. Linnan rakennuttaa ja sen toiminnasta vastaa Kemin Matkailu Oy, jonka toimintaan kuuluvat myös toisen ainutlaatuisen matkailukohteen, jäänmurtaja Sampon risteilyt oheispalveluineen. LumiLinna työllistää kauden aikana parikymmentä henkilöä, rakentamisaikana työntekijöiden määrä kohoaa noin viiteenkymmeneen.

Lisätietoja: tiedottaja Titta Vuorinen, Kemin Matkailu Oy, puh. 040 662 1172, email: titta@visitkemi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs