Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Suhdanteet ja kotimaisen käsityön arvostus luovat uusia käsityöläisiä

Mediapro Finland

Suhdanteet ja kotimaisen käsityön arvostus luovat uusia käsityöläisiä

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2016 klo 14:28
Julkaisija: Mediapro Finland

 

Helsingin Kädentaitomessut järjestetään Wanhassa satamassa tulevana viikonloppuna 24.-25.9.2016 - jo peräti 18. kerran. Esillä on kotimaisten käsityöläisten valmistamia koriste- ja käyttöesineitä, vaatteita ja asusteita, sisustustuotteita, keramiikkaa, koruja sekä paljon muuta. Messuilla tehdään uniikkeja löytöjä, nautitaan luomisen ilosta ja nähdään uusimmat trendit kädentaidon värikkäästä maailmasta. Tapahtuma on käsityön ja kädentaitojen ystäville perinteisesti syksyn ykköstapahtumia.

Kädentaitojen arvostus ei osoita pienintäkään laantumisen merkkiä, vaan innostus käsillä tekemiseen vain kasvaa. Netti onkin pullollaan alan harrastajien todella vireitä blogeja ja facebook-ryhmiä. Kädentaitomessuille alan harrastajat tulevat hakemaan ideoiden, tarvikkeiden, materiaalien ja työvälineiden lisäksi myös yhteisöllisyyttä samanhenkisten ihmisten kanssa. Verkkokauppojen kulta-aikanakin on edelleen kiva myös ennen tuotteen ostoa päästä pitelemään sitä itse käsissään, ja samalla voi haastatella tekijää tarkemmin tekotavasta ja materiaaleista.

Käsityöläisyys ammattina on Suomessa edelleen voimissaan. Vaikka nykyinen taloustilanne onkin karsinut alalta vähän yrittäjiä, aika on tuonut mukanaan myös aivan uusia. Monelle elämäntilanne on avannut uusia polkuja sitä kautta, että vanha leipätyö on lähtenyt alta, tai nuoret eivät olekaan pystyneet sijoittumaan alun perin valitsemalleen uralle työelämään. Kädentaitojen pitkäaikaisesta harrastuksesta onkin siten tullut monelle se uusi työ ja myös elämäntapa, kun on löytynyt ensin hyvä ja toimiva idea, joka on pystytty tuotteistamaan kannattavalla tavalla. Näilläkin messuilla on mukana monia uusia käsityöläisiä.

Uudet käsityöläiset rikastuttavat aina tapahtumaa messukävijän näkökulmasta. Kaikilla kädentaitajilla tuntuu olevan myös luontainen kyky nähdä asioita vähän erilaisella ja uudella tavalla, ja luoda samalla kaikkea kaunista. Kierrätyshengessä vanhoille esineille ja materiaaleille on voitu esimerkiksi antaa aivan uusi elämä täysin erinäköisenä ja eri käyttötarkoitukseen tarkoitetussa muodossa. Kierrätykseen saattavat päätyä vaikkapa vanhat farkut tai omasta kummilusikasta syntyy ihana korusarja.

Suomalaisen kädentaidon tulevaisuuteen voi siis hyvällä syyllä edelleen uskoa ja luottaa. Messuilla voi myös helpolla tavalla tukea kotimaista pientuotantoa ja käsityöläisyyttä. Tervetuloa näkemään sekä kädentaitajat ja kaikki käsitöihin hurahtaneet kävijät messuilla lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17!

 

Lisätiedoja:

Sari Kallio, messutuottaja

sari.kallio@mediapromessut.fi

puh. 050-3288835

www.kadentaitomessut.fi 

 

Liitetiedostot

Mediapro Messut on tapahtumajärjestäjä, joka järjestää messutapahtumia vuosittain Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä. Ohjelmaan kuuluu Kädentaito-, Hyvinvointi- ja Antiikkimessut. Vuosittain tapahtumiin osallistuu n. 1000 näytteilleasettajaa ja 40000 messuvierasta. Mediapro Messut on Messujärjestäjien Unionin jäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs