Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Sibelius-juhlavuoden Hämeenlinna kihisee innosta

Linnan Kehitys Oy

Sibelius-juhlavuoden Hämeenlinna kihisee innosta

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 15:15
Julkaisija: Linnan Kehitys Oy

Kesäkuun 13. päivä julkaistaan Hämeenlinnassa Sibeliuksen juhlailme ja torilla tapahtuu koko päivän. Samana päivänä Tour de Sibelius pyöräillään Järvenpään Ainolan ja Hämeenlinnan torin välillä. Päivän päättää Kantolan tapahtumapuiston avajaiset.

Sibelius-juhlavuosi on "The World Capital of Sibelius" Hämeenlinnassa täydessä käynnissä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio pitää käsissään upouutta Sibelius-tuotetta ja toivoo lämmintä kesää. Paletti Oy:n mustantyylikkäällä viuhkalla kelpaisi löyhytellä kesän lukuisissa teematapahtumissa. Samalla voi hörpätä kahvit Sibelius-kertakäyttömukista ja askarrella Janne sekä Aino -paperinuket toimintavalmiuteen. Hoodeille vielä soittamaan Tuomas Nikkanen nuorena Sibeliuksena, niin elämys on täydellinen.

Konserttien lisäksi vuoteen mahtuu teemaan liittyviä taidenäyttelyitä, käsitöitä, tanssikisaa ja urheilupyrähdyksiä – vain mielikuvitus ja oma into ovat tuotteiden ja palvelujen rajana.

– Sibeliuksesta riittää innoittajaksi. Hän on tarpeeksi suuri hahmo jaettavaksi, Rautio totesi ja haaveili edelleen toritapahtumasta, jossa ajellaan osallistujille Sibelius-kaljut.

Hän iloitsi kaupungin saamasta medianäkyvyydestä ja siitä, että Sibelius-konsertit ovat keränneet paikkakunnalle mainetta ja väkeä.

Ilme kohottaa tunnelmaa

Muotoilija Markku Piri on suunnitellut kaupungin juhlavuoden ilmeen, joka on valmis kokonaisuudessaan 13.6. Kaupunkiin loihditaan näyttävät istutukset ja liput nousevat salkoihin, siltoihin ja katujen ylle. Liputusta Piri toivoisi näkevänsä myös yksityisten asukkaiden lipputangoissa, jotta Sibelius-ilme saadaan näkyviin mahdollisimman laajasti koko kaupunkiin. Sibelius-liput ja viirit ovat huhtikuun aikana tulossa myyntiin omakustannehintaan Sibelius Centeriin Wetterhoffin taloon.

Torilla vietetään 13.6. isoa tapahtumaa alkaen kello 10. Mukana on Grillimaisteri-kiertue ja muuta mukavaa ohjelmaa kaupunkilaisille. Tawast Cycling Clubin järjestämä Tour De Sibelius -pyöräily poljetaan Järvenpään Ainolasta Hämeenlinnan torille. Mukaan polkemaan on lupautunut myös Hämeenlinnan kaupungin päättäjiä. Varjopyöräilynä poljetaan Pikku-Sibelius klo 12–15, joka on perheille tarkoitettu lenkki rantareitin ympäri. (Järjestäjänä toimii Linnan Pyöräverstas.)

Päivän päättää Kantolan tupaantuliaiset (alkaen noin kello 15), jossa kaupunkilaisille järjestetään ohjelmaa ja esitellään monenlaista toimintaa. Tapahtumalavalla paikalliset bändit pääsevät korkkaamaan Kantolan lavan ensimmäisinä ennen AC/DC:tä, joka esiintyy puistossa heinäkuussa. Lavelle esiintymään pääsevät valitaan Facebook-kilpailun avulla. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Viihdemoguli Oy.

Nostoja Sibelius-tapahtumista

Juhlavuoden ohjelmisto löytyy osoitteesta sib.fi ja hameenlinna.fi. Oheistapahtumina tulossa esim.:

17.3. Tanssii kirjojen kanssa pääkirjastossa, nuorena Sibeliuksena esiintyy Tuomas Nikkanen

26.3. Wetterhoff 130 vuotta, avoimet ovet ja ohjelmaa Sibelius Centerissä

9.5. ja 23.5. keskustassa opastetut kävelykierrokset klo 13.30 lähtö kirkolta

23.–24.5. Sib Dance -tanssikilpailu tuo kaupunkiin runsaasti tanssiväkeä, kilpailuun voi vielä ilmoittautua maaliskuun
loppuun saakka (www.sibdance.fi). Kilpailun päätuomarina toimii koreografi-ohjaaja Sami Saikkonen.


Ota hyöty irti juhlavuodesta

Sibeliuksen syntymän 150 -juhlavuosi on merkittävä vuosi Hämeenlinnan kaupungille, Sibeliuksen syntymäkaupungille. Juhlavuodeksi on valmisteltu erilaisia toimenpiteitä, joita jokainen kaupungissa toimiva yritys tai muu toimija voi hyödyntää. Näiden toimenpiteiden avulla varmistetaan kaupungin juhlavuoden ilme katukuvassa ja yritysten sisällä. Olemme koonneet sivuillemme tuhdin tietopaketin Sibelius 150 juhlavuoden toimenpiteistä ja yhteistyötahoista. Tutustu ja ota hyöty irti juhlavuodesta!

 

Sibeliuksen juhlavuodesta ja 13.6. tapahtumapäivästä kertovat mielellään lisää järjestäjätahot:

Linnan Kehitys Oy ja LUOTA-hanke, Hillevi Kaarlenkaski puh. 0500 599 755

Tawast Cycling Club, Juha Reinikainen, puh. 044 970 0717

Sibelius Celebrations, Erkki Korhonen, puh. O50 5993342

Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys, Sari Hagemeier, puh. 040 8318 716

Viihdemoguli Oy, Jari Hämäläinen, puh. puh. 050 404 8868

Markku Piri, puh. 044 560 1220

 

 

 

 

Linnan Kehitys Oy on Hämeenlinnan kaupungin omistama elinkeinoyhtiö. Tehtävänämme on lisätä Hämeenlinnan tunnettuutta ja taloudellista kasvua. Saamme aikaan taloudellista kasvua verotuloina sijoittuvien yritysten, tapahtumien ja uusien asukkaiden kautta. Tavoitteenamme on, että Hämeenlinna on kehittyvä, kasvava ja elinvoimainen kaupunki. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs