Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Seta tuo tiedon ja DTM viihteen Ruka Ski Prideen huhtikuussa

Rukakeskus

Seta tuo tiedon ja DTM viihteen Ruka Ski Prideen huhtikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2016 klo 09:36
Julkaisija: Rukakeskus

Ruka Ski Pride kokoaa sateenkaarikansan valkoisille hangille Kuusamoon 14.–17.4.2016. Suomen ensimmäinen Ski Pride järjestetään yhteistyössä Setan ja DTM-ravintolan kanssa. Setan vastuulla ovat perjantain asiantuntijaluennot sekä keskustelu- ja koulutustilaisuudet, DTM puolestaan tuo omat dj:nsä ja ainutlaatuisen tunnelmansa Pisteen lauantai-iltaan.

Jo torstaina alkava pitkä viikonloppu huipentuu lauantaina 16.4.2016 iltapäivällä järjestettävään Ski Pride -kulkueeseen. Mukaan tapahtumaan kutsutaan kaikkia seksuaalisen tasa-arvon omakseen tuntevia, ulkoilmassa viihtyviä ihmisiä. 

Setan puheenjohtaja Panu Mäenpään mukaan on hienoa, että myös Pohjois-Suomen tunturikeskukseen saadaan tapahtuma, joka edistää ihmisten yhdenvertaisuutta, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarjoaa mahdollisuuden asiatiedon välittämiseen. Perjantain seminaareissa käsitellään muun muassa vähemmistöjen asemaa sekä parhaillaan uudistuksen alla olevaa translakia. 

– Yleensä pridet järjestetään kesäisin. Uskon, että talviselle tapahtumalla on kysyntää. Toivottavasti myös koillismaalaiset innostuvat ja lähtevät liikkeelle yhteisen asiamme puolesta. Suomi ei ole vielä yhdenvertainen, Mäenpää sanoo.

Hän itse odottaa tapahtumaa innoissaan jo senkin vuoksi, että ei ole lasketellut 20 vuoteen. Ruka Ski Pride -tapahtumassa puheenjohtaja Mäenpää lupaa korjata tilanteen. Olosuhteet lupauksen lunastamiselle ovat oivalliset, sillä tunturi on huhtikuun puolivälissä parhaimmillaan. Rukan keväthangilla ja hyväkuntoisissa rinteissä riittää lunta ja aurinko paistaa jokaisen kasvoille.

Setan lisäksi Ruka Ski Pride on innostanut helsinkiläisen DTM-ravintolan henkilökunnan ja asiakkaat. Hallituksen jäsen Ville Ylikahri kertoo, että Rukan pride-tapahtumaan valmistautuminen aloitetaan ravintolassa jo 29. tammikuuta, jolloin DTM:ssa vietetään Ruka Winter Pridea.

– Tuomme Rukan tänne Helsinkiin ja arvomme lippupaketteja Ruka Ski Prideen. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni asiakkaistamme lähtisi mukaan hangille ja hauskanpitoon. Linja-autokin on jo varattu, hän kertoo. 

Rukalla DTM viihdyttää lauantaina 16.4. omilla dj:llään sekä ainutlaatuisella tunnelmallaan, jota tähdittää Krista Siegfrieds.

Kymmenien pride-tapahtumien järjestämisessä mukana ollut Ylikahri iloitsee, että Rukan kaltainen vahva brändi liputtaa avoimesti seksuaaliselle tasa-arvolle.

– On hienoa, että muuallakin kuin Helsingissä lähdetään ulos kaapeista. Ski Priden järjestäminen on hatunnoston arvoinen teko Rukalta, hän sanoo.

Ruka haluaa osoittaa Ski Pride -tapahtumalla tukevansa ihmisoikeuksia ja seksuaalivähemmistön itsemääräämisoikeutta. 

– Ruka on kaikenlaisten ihmisten lomanviettopaikka. Me toimimme avoimesti ja tasavertaisesti, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen korostaa.

Ruka Ski Pride kiinnostaa myös kansainvälisesti, sillä kautta aikojen Suomen ensimmäiseen Ski Prideen on ilmoittautunut jo muutamia ulkomaalaisia ryhmiä. Muualla maailmalla Ski Pride -tapahtumat ovat hyvin suosittuja. 

– Haluamme kasvattaa seksuaalivähemmistöjen omasta Ruka-viikonlopusta tulevina vuosina Pohjoismaiden vetovoimaisimman, kansainvälisimmän ja aurinkoisimman HLBTIQ-laskettelutapahtuman, kertoo Parviainen.

Ruka Ski Pride -viikonloppu tarjoaa ajankohtaisten asioiden ja sateenkaarikansan kulkueen lisäksi tyylikästä hauskanpitoa ja laadukasta yhdessä tekemistä. Tiedossa on ohjattua laskettelua ja lautailua, hiihtoviestejä, kylpypaljuja ja tietysti after ski -tekemistä sekä monipuolista viihdettä kaikissa alueen ravintoloissa. Esiintymässä muun muassa Eini & The Boogie, Miss Divet Show, Anna Puu, Krista Siegfris, Grooving High Allstars ja Les Femmes Drag Show.

Ruka Ski Prideen on tarjolla lippupaketti ja bussikuljetus Helsingistä.

 

Ruka Ski Pride 14.–17.4.2016 ohjelma: http://www.ruka.fi/skipride

Ruka Ski Pride Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1692251100989954/

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Kuvia Rukakeskuksen kuvapankista: http://rukakeskus.digtator.fi:80/public/d2bdb7b29994.aspx

 

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 200 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs