Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Scandic Julia -hotellille uusien kriteerien mukainen Joutsenmerkki

Scandic Hotels

Scandic Julia -hotellille uusien kriteerien mukainen Joutsenmerkki

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2014 klo 11:39
Julkaisija: Scandic Hotels

Scandic Julia on ensimmäinen Scandicin hotelleista, joka on saanut uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkin. Joutsenmerkki osoittaa, että hotelli täyttää pohjoismaisen ympäristömerkin tiukat kriteerit.

Scandicin Turussa sijaitseva hotelli, ravintola ja kongressikeskus Julia on auditoitu Joutsenmerkin uusimista varten, ja se on saanut uusilla kriteereillä myönnettävä Joutsenmerkin käyttöönsä.

”Hotellimme uudistettiin muutama vuosi sitten ja jo silloin otimme huomioon Scandicin ympäristöohjelman ja sitoutimme koko henkilöstön siihen. Henkilökuntamme on tehnyt upean työn ja on hienoa saada virallinen tunnustus siitä”, kertoo Scandic Julian hotellinjohtaja Mikko Henriksson.

Tunnettu ja arvostettu Joutsenmerkki kertoo tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Joutsenmerkityssä hotellissa ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti. Joutsenmerkin saadakseen hotellin tulee täyttää tiukat ja monipuoliset vaatimukset, jotka koskevat muun muassa energian- ja vedenkulutusta, kemikaalien käyttöä, jätehuoltoa ja hankintoja. Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja uusituissa kriteereissä kiinnitetään entistä suurempaa huomiota energiankulutukseen.

Scandicin hotellin sisustuksen materiaalivalinnat noudattelevat hotelliketjun ympäristöohjelmaa. Ympäristön kuormitusta Scandiceissa vähentää muun muassa wc-istuinten huuhteluveden säätely. Hotelleissa käytetään energiansäästölamppuja, valot syttyvät ja sammuvat hotellihuoneissa avainkorteilla. Jätteet lajitellaan Scandiceissa kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Lajittelun ansiosta sekajätteen määrä on vähentynyt ratkaisevasti. Hotelleissa ei käytetä annospakkauksia lainkaan ja esimerkiksi ravintoloissa käytetään entistä enemmän luomutuotteita.

Scandicilla on yhteensä 22 Joutsenmerkittyä hotellia. Muihin Scandicin Joutsenmerkittyihin hotelleihin haetaan uusien kriteerien mukainen merkki alkuvuoden 2015 aikana.

Lisätietoja:
Hotellinjohtaja Mikko Henriksson, Scandic Julia, puh. 050 528 7393, mikko.henriksson@scandichotels.com

Aki Käyhkö, toimitusjohtaja, Scandic Hotels Oy, puh. 040 509 98 00, aki.kayhko@scandichotels.com

Liitetiedostot

Scandic Hotels
Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliketju, jolla on Rica hotellien yrityskaupan myötä 230 hotellia. Scandicin 13 000 työntekijää pyrkivät joka päivä yhteen ainoaan tavoitteeseen – asiakkaiden viihtymiseen. Pohjoismaiden vihreimpänä hotelliketjuna keskitymme aina ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja esteettömyyteen. www.scandichotels.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs