Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Rukan Karaokekarnevaaleista kasvoi ruskasesongin merkittävin tapahtuma

Ruka-Kuusamo Matkailu

Rukan Karaokekarnevaaleista kasvoi ruskasesongin merkittävin tapahtuma

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 09:06
Julkaisija: Ruka-Kuusamo Matkailu

Karaokekarnevaaleista kasvoi ruskasesongin merkittävin tapahtuma

Rukalla nyt jo 13. kerran järjestettävistä Karaokekarnevaaleista on kasvanut ruskasesongin merkittävin tapahtuma Kuusamoon. Ainutlaatuisessa ruskan päättäjäiskarnevaalissa Rukalla yhdistyvät laulaminen, kilpaileminen, nimekkäät artistit ja hauskanpito.  Tänä vuonna kuullaan muun muassa Halavatun Pappoja, Jean S. & Laura Voutilaista, Arttu Wiskaria, Jukka Poikaa, Kake Randelinia, JVG:tä ja Antti Railiota.  

Rukapalvelun Jokke Kämäräisen ideasta ja pienestä alusta karnevaaleista on tullut tuhansien musiikinystävien syksyn kohokohta, johon tullaan usein suurella porukalla ja kaikkialta Suomesta. Tapahtumaan myydään tänä vuonna noin 2.100 lippua, mutta lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuusamossa arvioidaan vierailevan karaoken houkuttamana jopa 4.000, etupäässä nuorta aikuista. 

– Ennakkomyynti on sujunut hyvin ja biisilistoja on kysytty enemmän kuin koskaan. Karnevaalit on meidän suurin tapahtumamme ruskassa ja myös vuositasolla tämä on merkittävä viikonvaihde, sanoo tapahtumaa organisoiva hotellinjohtaja Lea Riekki Rantasipi Rukahovista.

Rukahovin rinnalla tapahtumaa järjestävät Rukan kävelykylässä sijaitsevat ravintolat Zone ja Piste, mutta alueella palvelevat tietysti myös muut toimijat.

– Nykyisten järjestäjien ravintolapaikat eivät juuri mahdollista tapahtuman laajentamista, mutta alueen muut ravintolat lisäävät omalla tarjonnallaan tapahtuman sisältöä. Valtaosa vieraistamme majoittuu tässä ihan ytimessä, mutta myös mökkikylissä on tulevana viikonloppuna vilkasta, tietää hotellinjohtaja.

Tapahtumaa on kehitetty vuosien mittaan saadun palautteen sekä omien ideoiden perusteella. Parisen vuotta sitten järjestäjät ottivat tietoisen riskin ja siirsivät Karaokekarnevaaleja viikolla eteenpäin eli varsinaisen ruskasesongin yli. Riski kannatti, sillä ruska houkuttelee kuten ennenkin mutta samalla karaokekarnevaalien yleisö- ja osallistujamäärä kasvaa jatkuvasti. Myös muutama vuosi sitten mukaan tullut bändikaraoke on löytänyt yleisönsä: tänä vuonna on mahdollista esiintyä estradilla mikrofonin kanssa Men in Black -yhtyeen soittaessa taustalla.

Karaokekarnevaalien ideana on laulaa karaokea mahdollisimman paljon ja hyvin. Perjantain ja lauantain alkukarsinnoista etsitään taitajia lauantai-illan suureen Rukan karaokemestaruuskisojen finaaliin. Lea Riekin mukaan kisoihin osallistutaan tosissaan ja mukana on todella taitavia laulajia. Sääntöjen mukaan ammattilaiset eivät saa osallistua. Tuomaristossa istuu perinteisesti merkittäviä kevyen musiinkin tekijöitä ja taustavaikuttajia.

Karaokekarnevaalit Rukalla 1.-3.10.2015

LISÄTIETOJA: Lea Riekki, hotellinjohtaja, Rantasipi Rukahovi, puh. 040 750 4024, lea.riekki@restel.fi tai Mats Lindfors, toimitusjohtaja, Ruka-Kuusamo Matkailu, puh. 0400 747 356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi 

www.ruka.fi/karaokekarnevaalit

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n perustivat alueen suurimmat matkailutoimijat ja Kuusamon kaupunki vuonna 2002. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä ja lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta. Lisäksi tehtävänä on kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs