Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Ruka avasi Suomen pisimmän hiihtokauden

Rukakeskus

Ruka avasi Suomen pisimmän hiihtokauden

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 14:15
Julkaisija: Rukakeskus

Rukan lumivarma ja yli 200 hiihtopäivän mittainen, Suomen pisin kausi on avattu maanantaina 10.10. Rinteet ovat avoinna 7.5.2017 saakka. Varhaisen avaamisen mahdollisti uudella tekniikalla viime talvelta säilötty lumi.

Kauden avaaminen jo ennen pakkasia on mahdollista tammikuun kylmässä tykitetyllä lumella. Saaruassa säilöttiin viimekauden lopussa noin 30.000 kuutiota lunta, joka eristettiin ja katettiin uudenlaisella peittomateriaalilla.

Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo, että nyt ensimmäisen kertaa käytössä olleella menetelmällä säilötään lunta myös tulevina vuosina.

– Voimme jatkossa avata useampia rinteitä yhtä aikaa jopa syyskuun lopulla.

Seuraavaksi Rukalla avataan Kuru, Eturinteet, Saaruan toinen rinne, Ruka Park sekä Kylän lasten rinne, joiden lumettaminen aloitetaan heti päivälämpötilojen laskettua pakkasen puolelle.  

– Tavoitteena on, että lokakuun aikana olisi auki jo useampia rinteitä, Parviainen sanoo.

Ruka on yksi Euroopan lumivarmimmista laskettelukohteista. Pitkän hiihtokauden salaisuus on otollisen ilmaston lisäksi ensiluokkaisessa lumetuskalustossa ja osaamisessa.

– Rukan yli 90 lumitykkiä tekevät parhaimmillaan 1.250 kuutiometriä lunta tunnissa. Mikäli sääolot ovat suotuisia, saadaan rinteitä hyvissä lumetusolosuhteissa auki reilun vuorokauden lumetuksella.

Aikaisen aloituksen lisäksi lumetus varmistaa hyvät hiihtokelit toukokuuhun saakka.

Alkaneeseen kauteen Rukakeskus lähtee uudistamalla palveluitaan ja monipuolistamalla tapahtumatarjontaansa. Parviaisen mukaan laskettelumatkailun suosio kasvaa ja myös kansainvälisiä matkailijoita on tulossa Rukalle aiempaa enemmän.  

Suomen suosituin lumilautailijoiden ja freeski-laskijoiden temmellyskenttä Saaruassa tunnetaan jatkossa nimellä Ruka Park ja siellä harjoittelevat myös Suomen freestyle- ja lumilautamaajoukkueet. Ruka Park muuttuu ja kehittyy koko kauden. Aloittelevat laskettelijat ja lautailijat voivat tutustua lumella liukumisen maailmaan Vuosselin Rosa & Rudolf Lastenmaan Karusellissa.

Rukankylän uusia palveluita on muun muassa Kumpareessa aloittanut Ruka Beaty & Wellness, joka tarjoaa Day Spa-, kosmetologi-, kampaamo-, kynsistudio- ja hierontapalveluita. Myös Happy Family Touhutalo uudistuu: Rosa & Rudolf Touhulan käyttö on jatkossa maksutonta voimassa olevalla hissilipulla.

Vilkkaan tapahtumakauden käynnistävät Rukan Talven Avajaiset isänpäiväviikonloppuna 11.–13.11.2016. Viime talvelta tutut ja erinomaista palautetta saaneet Pipolätkäturnaus sekä Ruka Ski Pride järjestetään myös ensi vuonna. Iskelmä Rinteessä -tapahtuma soi keväthankien lisäksi pikkujouluaikaan ja sydäntalven piristeenä. Uutta on lukiolaisten oma viikonloppu helmikuun alussa, kun lumen koordinaateilla suunnataan rinteisiin Rukakeskuksen ja Suomen Lukiolaisten Liiton järjestämässä Huippu-festivaaliviikonlopussa.

Myös kansainväliset urheilukisat ovat perinteisesti Rukan talvea. Rukalla kisataan tänä talvena muun muassa kumparelaskun, maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancup-pisteistä sekä ratkotaan freestylen suomenmestaruudet ja Eurooppa-cupin paremmuudet.

 

Rukan rinne- ja hissitiedot: http://ski.ruka.fi/rinteet

Lisätietoja: Matti Parviainen, paikallisjohtaja, Rukakeskus Oy, puh. 0400-680282

Kuvia Rukakeskuksen kuvapankista: https://drive.google.com/open?id=0Bw0iAvAiVOLuRWs5MFZTVjdyQ00

Enni Rukajärvi kävi ottamassa selvää, miten Ruka pystyi avaamaan talvikauden viime kauden lumella: https://youtu.be/mfsUaz_6EbE

 

Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Se on Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Yhtiöt toimivat Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, rinneravintola-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 25 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 160 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs