Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Matkailu » Reidar Wasenius är VR:s nya röst

VR Group

Reidar Wasenius är VR:s nya röst

Pressmeddelande.
Publicerad: 20.03.2014 kl. 09:50
Utgivare: VR Group

Nästa sommar börjar Reidar Wasenius som VR:s nya utroparröst. Wasenius tydliga röst, erfarenhet av flera olika röstanvändningssituationer samt goda språkkunskaper förordade valet. Dessutom vann han omröstningen som ordnades på Radio Nova. Under tävlingens gång hade man möjlighet att lyssna på ljudprov av kandidaterna. Likaså hade han framgång i VR:s interna omröstning.

Wasenius har länge varit verksam inom olika utbildnings-, kommunikations- och medieuppgifter inom många företag. - Min nya uppgift är ovanligt krävande och synlig så jag är både glad och rörd över att folk litar på mina talanger. Jag tar ödmjukt ivrig emot uppgiften, berättar VR:s nya röst Reidar Wasenius.

Rösten är en viktig del av VR:s offentlighetsbild. - VR har gjort stora ändringar i sin service. Vi utvecklar resbekvämligheten på flera sätt och utropen är en del av detta arbete, säger Antti Tiitola, divisionsdirektör för VR:s passagerartrafik. Utropningar hörs dagligen i över tusen passagerartåg. Därför har röstens karaktär och kvalitet samt intrycket som den ger betydelse.

Aleksandra Mirolybov-Nurmela hörs i Allegro

I närtågen hörs utropen på finska och svenska, i fjärrtågen även på engelska. I tågen till Ryssland hörs de på finska, engelska och ryska. Utropningarna i Allegro-tågen görs i fortsättningen av Aleksandra Mirolybov-Nurmela som arbetar på VR. Hon klarade sej också i Radio Novas och VR:s omröstningar.

Uppläsandet av utropningarna inleds genast. Alla tusen utropningar och fraser läses upp på band på flera språk. De utrop som hörs i tågen består av flera olika delar. De apparater som finns i tågen utlöser utropningarna automatiskt vid rätt tillfälle. Systemet baserar sej på satellitlokalisering. VR ansvarar för utropen i sina tåg. Trafikverket ansvarar för utropningarna på järnvägsstationerna.

Se och lyssna på Reidar Wasenius intervjuvideo, bildmaterial för media 

VR Group är ett mångsidigt, miljövänligt och ansvarsfullt serviceföretag inom resande, logistik och infrastrukturbyggande. Koncernen har mer än 10 000 anställda. VR Group verkar i huvudsak i Finland, men också utomlands, i synnerhet i Ryssland och Sverige.

VR Groups nyhetsrum (på finska)

Kontaktuppgifter till VR:s kommunikationspersonal

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs